Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ZA ŠKOLARCE

EU Kutak za učenje: Pogledajte kako djeca kroz igre, natjecanja i interaktivne knjige mogu na zabavan način učiti o Europskoj uniji

Kako bi se Europska unija što više približila mladima, napravljena je nova internetska stranica EU Kutak za učenje na kojoj se kroz igre, natjecanja i interaktivne knjige na zabavan način uči o Uniji.

Stranica je idealna i za osnovnoškolce i za srednjoškolce te su materijali prilagođeni za različite dobne skupine i različite razine znanja. Učitelji, poput onih iz Osnovne škole Ivana Gundulića iz Zagreba, tvrde da učenici lakše uče uz ovu stranicu. Također, stranica nudi učiteljima inspiraciju za sastavljanje nastavnih planova te mogućnost umrežavanja s drugim učiteljima diljem Europske unije.

„Učitelji imaju priliku preko ove stranice dobiti mnoštvo ideja za rad koje mogu uključiti u svoje nastavne planove. Mi smo zapravo u suradnji s dvije škole. Jedna je iz Slovenije, a druga je iz Mađarske“, rekla nam je Henrieta Herjavec Rubčić, učiteljica i koordinatorica za Erasmus projekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ona stranicu i njezine materijale koristi u radu sa svojim učenicima nižih razreda. Kaže da su djeca  zadovoljna i da vole raditi na takvim aktivnostima, a također imaju i jako lijepu suradnju s roditeljima.

Učenici na ovoj platformi mogu doznati sve što ih zanima o Europskoj uniji i to besplatno. Materijali za učenje se mogu koristiti u školama, ali i kod kuće te dolaze na svim službenim jezicima EU. Stranica također nudi i informacije o studiranju ili volontiranju u inozemstvu.

„Učenjem o Europskoj Uniji djeca i mladi spoznaju jednu novu dimenziju svog europskog identiteta kojega kasnije dalje i grade i njeguju. Ujedno stječu i jedan osjećaj pripadnosti jednoj europskoj zajednici sa svim pravima i obavezama koje one njima donose“, ispričala nam je Rima Joujou Deljkić, voditeljica Odjela za novinstvo i medije Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

EU Kutak za učenje već je sada na dobrom putu da ispuni svoj glavni cilj, a to je da poveća interes mladih za učenje o Europskoj uniji.

Kako platforma funkcionira te što sve nudi, pogledajte na linku.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!