Novosti / Zanimljivosti

UBILI POGREŠNOGA?

Odobrena ekshuminacija ozloglašenog gangstera Dillingera: FBI je ubio krivog čovjeka?

Odobrena ekshuminacija ozloglašenog gangstera Dillingera: FBI je ubio krivog čovjeka?
AP images

Poznatog kriminalca FBI je navodno ubio 1934. u Chicagu, no ekshuminacija koja je predviđena za 31. prosinca mogla bi dokazati tvrdnje članova Dillingerove obitelji - da je toga dana FBI ubio posve krivog čovjeka.

Dužnosnici američke savezne države Indiane odobrili su ekshumaciju posmrtnih ostataka ozloglašenog gangstera Johna Dillingera, prenosi BBC.

Njegova rodbina već neko vrijeme traži dopuštenje za ekshumaciju, uz pojašnjenje da je na groblju "Crown Hill" u Indianapolisu pokopano tijelo drugog čovjeka. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

FBI tvrdi da su njegovi agenti Dillingera ubili u Chicagu 1934. godine, te da je potom pokopan u Indiani. 

Ekshumacija je predviđena za 31. prosinca, no protiv takve odluke na sudu se i dalje bori uprava groblja. 

Dillingerov rođak Michael Thompson i još jedan član obitelji smatraju da je FBI toga dana u Chicagu ubio pogrešnu osobu

Tvrde i da raspolažu dokazima po kojima je pokopana osoba imala potpunu drukčiju boju očiju te da se otisci prstiju ne poklapaju. 

FBI navode odbacuje, nazivajući ih "teorijom zavjere" te pojašnjava da raspolaže mnoštvom informacija po kojima je Dillinger ubijen upravo u Chicagu. 

Ozloglašeni je gangster iz zatvora uspio pobjeći dvaput. Tridesetih godina prošlog stoljeća za vrijeme velike ekonomske krize u Sjedinjenim Državama proglašen je "državnim neprijateljem broj jedan".

U vrijeme potrage za njim raspisana je nagrada u iznosu od 10.000 dolara. Bio je vođe "Bande Dillinger" optužene za niz pljački banaka. 

Zadnje godine njegova života prikazane su na velikim ekranima, u filmu "Državni neprijatelj" iz 2009. u kojem ga je utjelovio glumac Johnny Depp

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!