Novosti / Zanimljivosti

na puntijarki 4 cm snijega

Na Sljemenu pao snijeg, popodne prestanak kiše i razvedravanje: Idućih dana jutra će biti još hladnija

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne se očekuje potpuni prestanak oborina i razvedravanje

Promjene vremena, kojima svjedočimo posljednjih dana, prilično su neugodne i ne samo za kronične bolesnike. Izražene promjene temperature najviše utječu na reumatičare koji bi mogli imati pojačane bolove, a poseban oprez i izbjegavanje suvišnih napora preporučuje se bolesnicima s bolestima krvožilnog sustava. Također, pripaziti trebaju plućni i srčani bolesnici zbog jutarnje hladnoće.

Dobra je vijest da se situacija sad već popravlja i da će već od četvrtka biti povoljnije.

Jutra hladna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi ovosezonski snijeg pao je u četvrtak na Sljemenu. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda na Puntijarki je izmjereno četiri centimetra snijega.  

snijeg

U četvrtak ujutro bit će nekoliko stupnjeva hladnije nego u srijedu, u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 7, a na moru od samo 9 na sjeveru do oko 15 Celzija na jugu. Dojam neugode i dalje pojačava vlaga i slaba mjestimična oborina, a na moru i bura koja će i dalje puhati sličnom silinom kao i u srijedu

U središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj poslijepodne se očekuje potpuni prestanak oborina i razvedravanje, a tmurno i vlažno će se nadulje zadržati na sisačkom i posebno karlovačkom području. Bit će još malo sjeveroistočnog vjetra, a dnevna temperatura bit će za nijansu više nego u jučer.

Prestanak kiše i u Slavoniji i Dalmaciji

I u istočnoj Hrvatskoj u drugom dijelu dana prestanak kiše i razvedravanje, mjestimice čak i do potpune vedrine. Koju kap kiše popodne još može dobiti istočni dio Posavine. Gotovo posve bez vjera, dnevna temperatura oko 9 ili 10 stupnjeva.

I u Dalmaciji razvedravanje, a pljuskovi će sasvim prestati. Bura u početku još samo do Punte Planke, to je ujedno i područje gdje će biti najjača, a prema večeri će se proširiti i na jug. Temperatura malo niža nego u četvrtak, uz dojam dosta hladnijeg vremena. 

Na sjevernom Jadranu bura će nastaviti puhati sličnim brzinama pa svakako računajte na ograničenja u prometu magistralom. Kiša će do kraja dana povremeno padati u Gorskom kotaru i Lici. Na moru će prestati, a i naoblaka će se postupno kidati. Zadržat će se hladno.

Mraz na Sve svete

Sljedećih dana jutra će biti još malo hladnija, a na same Sve svete očekuje se i slab mraz. U nedjelju kreće nova južina i nagli porast temperature, kiša će se već u nedjelju proširiti iz Gorskog kotara na veći dio unutrašnjosti, a padat će i u ponedjeljak. 

Na moru, bura će u petak oslabjeti i blagdan će biti ugodan. Ovdje južina kreće već u subotu, jača u nedjelju kad donosi obilnu kišu, a u ponedjeljak su moguće i lokalne nevere uz okretanje vjetra kroz treći kvadrant. Sve u svemu, neugodne vremenske oscilacije se nastavljaju.

Najgledaniji video

Category: 825 - 831

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!