Novosti / Zanimljivosti

OČEKUJE SE NAVALA

Domišljata turistička ideja: Želite znati kako je spavati u zatvoru? Saznajte za 45 eura

Domišljata turistička ideja: Želite znati kako je spavati u zatvoru? Saznajte za 45 eura
Shutterstock

Šest ćelija pretvoreno je u sobe za goste, a preostale dvije ostavljene su u izvornom stanju

Otkako je zatvor u gradu Fuerstenau na sjeverozapadu Njemačke ponovno otvoren, ali kao hotel, brojni gosti, među kojima i netom vjenčan bračni par, dobrovoljno noći u nekadašnjim zatvorskim ćelijama. 

Riječ je o nekadašnjem zatvoru Fuerstenau čije su male ćelije pretvorene u luksuzne sobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kreveti u ćelijama veličine 90 do 200 centimetara nude visoku razinu udobnosti, kaže Werner Pries, predsjednik mjesne radne skupine za arheologiju i povijest grada, koja na obnovi nekadašnjeg zatvora radi još od 2015. godine.

Pošto je i sam prespavao jednu noć u 'ćeliji' kazao je da je bilo vrlo udobno i čudesno tiho.

Svi posjetitelji dobivaju crno-bijeli prugasti kombinezon da bi boravak zatvoru bio što autentičniji. "Većina ih i upotrijebi", kaže Guenter Sponheuer, drugi član radne skupine.

Udruga gostima planira ponuditi još jednu atrakciju.

Naime, kani ih dočekati na obližnjoj postaji, vezati u lance te ih do hotelske sobe odvesti u otvorenim kolima. Razmišlja se i o instaliranju stupa srama.

Zatvor u Fuerstenauu izgrađen je godine 1720. U njegovim su ćelijama bili smješteni brojni osuđeni zločinci, uključujući jednog ubojicu te konjokradicu, koji je u Fuerstenauu i pogubljen 1883., kaže Sponheuer.

Šest ćelija pretvoreno je u sobe za goste, a preostale dvije ostavljene su u izvornom stanju kako bi ih turisti mogli posjetiti u sklopu obilaska grada, pojasnio je Pries.

Među njima su ćelija u kojoj je bio smješten ubojica te nekadašnja prostorija za kupanje. 

Danas zatvor u Fuerstenauu, koji se nalazi na pola puta između Amsterdama i Hamburga, ima što za ponuditi ne samo kada su posrijedi avanturistički nastrojeni turisti, već i onima koji jednostavno traže mjesto gdje bi prespavali i doručkovali, kaže Pries.

Svi oni koji žele prenoćiti u bivšem zatvoru, za to će morati izdvojiti samo 45 eura po noći, ili, ako se odluče za dulji boravak i manje, 37 eura za noć. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!