Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

SVE JE FAKE NEWS

Živa je! Obrat u slučaju o kojem govori cijeli svijet: Pronašli smo kokoš koju je udario nogometaš

Prijatelji životinja traže godinu dana zatvora za Ivana Gazdeka, premda nije ubio kokoš koju je udario

Nema ime i ne zna se koliko je stara, ali koka iz Popovače najpoznatija je kokoš u Hrvatskoj i šire! Jer, priču o njoj objavio je čak i britanski Daily Mail.

To je kokoš navijačica koja je utrčala u teren u Popovači za vrijeme nogometne utakmice između NK Jelengrada i Jasenovca. Ali od svih devet golova zabijenih na utakmici, najviše je pozornosti izazvao trenutak kad je nogometaš Ivan Gazdek šutnuo kokoš nogom i navodno je ubio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pokajao se, ispričao se vlasnicima i darovao im novu kokoš, ali to nije bilo dovoljno. Prijatelji životinja protiv njega su podignuli kaznenu prijavu zbog ubijanja životinje. I onda nevjerojatan obrat - nesretna kokoš ipak je preživjela udarac, sretno zakokodakala i - svijet je odahnuo.

Naime, tri dana nakon utakmice na terenu u Gornjoj Jelenskoj kod Pitomače ponovno smo zatekli kokoši. Ali i Ivana Gazdeka.

"Nesvjesno, neplanirajući, potrčao sam za njima, jedna je zapela u ogradi, ja sam zamahnuo drugi put. Dogodilo se, nažalost, to što se dogodilo, ne mogu promijeniti, žao mi je."

Dakle, utakmica o kojoj se govori, gotovo i više nego o Dinamu i Šahtaru, odigrana je u nedjelju u 14 sati između NK Jelengrada i Jasenovca. Bilo je devet golova, ali i četiri nepozvane navijačice. Nažalost jedna se nije dobro provela. I rezultat je bio loš...

Prijatelji životinja kažu: "Nogometaš je postupio kao kukavica". Protiv njega su podnijeli kaznenu prijavu. Prijeti mu godinu dana zatvora.

"Čin na kojem se vidi da je namjerno ozlijeđena životinja, čak i u trenu kada se ona nije pomicala. Smatramo da cijela javnost i klub trebaju osuditi čin koji ničim nije opravdan i koji definitivno ne ide na ugled tog kluba", kazao je Luka Oman iz Prijatelja životinja.

Nasilje prema životinjama je za svaku osudu i opravdanja nema, ali u priči slijedi preokret. Posjetili smo vlasnika nestašnih kokoši koji živi odmah uz nogometni teren na koji one nepozvane istrčavaju. Zlatko je provjerio stanje u kokošincu i kaže: "Navijačica je živa". Dake, sve je fake news.

"Ne osuđujem ga. Ta kokoš uopće nije uginula, ona je živa, u dvorištu. Našao bih je u dvorištu da je bila mrtva", kazao je njezin vlasnik Zlatko Antunović.

On tvrdi: svih 34 su na broju i pokazuje nam koku koja je nastradala.

"Ona je dobila u glavu i bila je u nesvijesti. Kada se osvijestila, otišla je. Bez repa je ostala kad ju je ulovio i bacio preko ograde", dodao je Zlatko.

Inače, NK Jelengrad, klub koji igra u drugoj županijskoj ligi, na što su jako ponosni, u neugodnoj je poziciji. Neki se s njima zafrkavaju, a njima do zafrkancije nije. A o mogućim sankcijama odlučuju u petak 8. studenoga.

"Mislim da kokoš nije uginula i da će preživjeti ovu nesreću. Ali još ćemo jednom pozvati igrača i susjeda Zlatka pa staviti točku na "i". Također, da još demantiram nešto. Izašlo je u novinama da ga klub neće kazniti, međutim, još se nije odlučivalo o tome", pojasnio nam je Zlatko Medaković, predsjednik Jelengrada.

Bez obzira na to nogometaš Ivan se susjedu Zlatku i njegovoj supruzi pokušao iskupiti. Donio im je novu kokoš i pismo isprike.

"Pa žao mi je jako. Ne želim da me ljudi osuđuju po novinama i društvenim mrežama, imam i doma životinje. Ovo je bilo slučajno."

Nasilje nad životinjama se ne smije tolerirati i Ivan kaže da mu više neće pasti na pamet udariti kokoš. On je svoju lekciju naučio, a kokoš koju je svijet proglasio mrtvom je - živa!

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!