Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

naglo pale dionice

Fijasko na predstavljanju Teslinog futurističkog auta: Neprobojno staklo razbili čak dvaput

Fijasko na predstavljanju Teslinog futurističkog auta: Neprobojno staklo razbili čak dvaput
AP Images

Dionice Tesle izgubile su 6,1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara

Nakon što je na predstavljanju novog Teslinog kamioneta dva puta razbijeno njegovo "neprobojno" staklo, isti je kamionet naručen gotovo 150 tisuća puta, prenosi u nedjelju BBC.

Vlasnik Tesle Elon Musk predstavljao je novi "Cybertruck"  futurističkog izgleda, te je na pozornici djelatnik njegove firme bacanjem metalne loptice u staklo kamioneta htio pokazati kako se metalno staklo ne može razbiti.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Međutim, staklo je puklo, i to dva puta.

Dionice Tesle izgubile su 6,1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara u jednom danu, prema podacima Forbesa. 

"146 tisuća narudžbi Cybertrucka do sada", napisao je u subotu na Twitteru Ellon Musk i dodao da je to uspio bez oglašavanja.

Analitičari smatraju da će Cybertruck najranije biti pušten u promet krajem 2021.

Površina Cybertrucka izrađena je od legure nehrajućeg čelika, a kamionet će moći postići brzinu od 100 kilometara na sat u tri sekunde, rekao je Musk tijekom predstavljanja modela u kalifornijskom Hawthorneu. 

Neki su analitičari primijetili da kamionet podsjeća na vozilo DeLorean iz kultnog serijala Povratak u budućnost. 

Prema platformi za prodaju vozila Edmunds, veliki kamioneti činili su 14, 4 posto prodaje novih automobila u SAD-u do listopada, što je porast u usporedbi s 12, 6 posto iz 2015.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!