Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Treća sreća

VIDEO Drama sa zastavom RH: Prva je bila 'pojednostavljena', druga sa sivom šahovnicom...

VIDEO Drama sa zastavom RH: Prva je bila 'pojednostavljena', druga sa sivom šahovnicom...
RTL

Prije početka konferencije za novinare, na kojoj je i premijer Plenković, u Londonu se događala prava drama s hrvatskom zastavom

Čelnici 29 zemalja članica NATO-a počeli su u srijedu u Londonu sastanak na vrhu kako bi obilježili 70. obljetnicu Saveza.

U utorak navečer sudionike sastanka na vrhu primila je britanska kraljica Elizabeta II. u Buckinghamskoj palači, a nakon toga i britanski premijer Boris Johnson.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sinoć je bila prigoda za razmjenu mišljenja sa šefovima država koji su ovdje na 70. obljetnici Saveza. Mislim da je ozračje bilo vrlo dobro. Komentirali smo sva aktualna globalna sigurnosna pitanja, ambicije Saveza za razdoblje koje je pred nama, njegovu ključnu ulogu za mir koji je osigurao u transatlantskom prostoru u ovih sedam desetljeća", rekao je prije početka sastanka hrvatski premijer Andrej Plenković.

U ovim trenucima premijer Plenković drži konferenciju za novinare u Londonu, a prije samog početka konferencije zbivala se prava drama. 

Naime, čak se dvaput mijenjala hrvatska zastava jer nije odgovarala pravilima. 

Prije početka konferencije bila je postavljena 'pojednostavljena' zastava na kojoj su u kruni na grbu bili pojednostavljeni simboli.

Foto:RTL/Leona Šiljeg

Nakon što su upozoreni da zastava ne odgovara izgledu simbola prave zastave Republike Hrvatske naloženo je da se ista promijeni. 

Ubrzo je stigla nova zastava. Postavljala su je dvojica s pomoću mobitela i, pretpostavljamo, interneta i fotografije prave hrvatske zastave. Iako im se isprva činila da je bolja od prethodne, ubrzo je primijećeno kako su bijela polja na šahovnici zapravo - siva. 

Foto: RTL/Leona Šiljeg

Naloženo je i po drugi put da se zastava zamijeni. Tako se u Londonu dogodila - treća sreća. Napokon je postavljena odgovarajuća zastava Republike Hrvatske. 

Ubrzo je kraj zastave stao i premijer Plenković i počeo s konferencijom.

Kako je to izgledalo Pogledajte u VIDEU!

Premijer Plenković na konferenciji je kazao kako je u Londonu razgovarao s mnogim  ljudima o različitim temama. 

"Atmosfera je bila jako dobra, nije sve onako kako pišu svjetski mediji", kazao je premijer koji se ponovno osvrnuo na javni proračun RH, ali i na izdvajanja za obranu. Napominje kako ostaje pri politici uređenih javnih financija te da su ovakvi potezi dio te politike. 

Osvrnuo se i na inicijativu oporbe koja traži smjenu ministrice Divjak. Kaže kako je to uobičajena inicijativa te kako su, kao Vlada, već naviknuli na takve pokušaje oporbe da ih ruše. Dodao je kako će o svemu razgovarati s partnerima iz HNS-a. 

"Ova će Vlada povećati plaće u prosvjeti", poručio je premijer.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!