Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

STRUČNJAK IZ SRBIJE

Postao viralni hit zbog koronavirusa: 'To je najmanji virus u povijesti, postoji samo na Facebooku'

Postao viralni hit zbog koronavirusa: 'To je najmanji virus u povijesti, postoji samo na Facebooku'
Twitter

Prema njegovim riječima to što se zatvaraju granice potpuna je besmislica

Panika u svijetu zbog koronavirusa prelazi granice, čega su stručnjaci svjesni, no jedan iz Srbije otišao je korak dalje kako bi ukazao na nepotrebnu histeriju. Načelnik pulmologije i alergologije prof. dr. Branimir Nestorović postao je pravi viralni hit objašnjenjima koja je ponudio o "opasnom virusu".

"Ne mogu vjerovati da se narod koji je preživio sankcije, granatiranje i svakojako maltretiranje uplašio najmanjeg virusa u povijesti. Taj virus postoji samo na Facebooku", započeo je srbijanski stručnjak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potom se malo ozbiljnije osvrnuo na koronavirus.

"Sve skupa je potpuno besmisleno. Da nemamo test, ne bismo znali da je epidemija. Ne znam koliko ste svjesni toga da smo u tijeku epidemije gripe, koja je završila, imali izuzetno teške slučajve. Imamo djevojčicu koja je ostala paralizirana poslije gripe, mišići su joj bili uništeni skroz. Imali smo ekstra teške upale pluća... To nikome nije bilo interesantno i sad odjednom neki koronavirus", započeo je Nesterović pa nastavio još jednom u nešto šaljivijem tonu:

"Stvarno apeliram na ljude da ne vjeruju neprovjerenim informacijama. Ljudi, epidemija u Kini je pri kraju, počela 7. prosinca. Virus je sve slabiji i slabiji, a i općenito je slab. Inače žene imaju blage oblike ovog virusa, štiti ih estrogen. Prema tome, vi slobodno idite u šoping u Italiju, čujem da će biti popusti jer nitko neće ići tamo. Šalim se, ali zaista sam bio zatečen kad je počela sva ta priča... Koronavirus je najslabiji, kada se uporedi sa SARS-om i MERS-om."

Prema njegovim riječima to što se zatvaraju granice i što zrakoplovi ne lete na sve destinacije je potpuna besmislica.

"Francuski ministar zdravstva je rekao jednu fenomenalnu rečenicu: "Virusi ne pokazuju putovnice i ne zastaju na granicama, virusi se šire." Kao Boga vas molim, živite svoj život. Svi ćemo dočekati travanj, a već u travnju će izaći sunčeve UV zrake, imat ćete puno vitamina D u organizmu, koji će pomoći imuniteti i virus će uginuti", kazao je dr. Nestorović i zaključno istaknuo da neće nositi masku "jer je nije nikad ni nosio, ali da će nastaviti prati ruke".

 

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!