Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

'SPORT I ŠAH'

Zoran Šprajc: Za Mamića bi zakon koji najavljuje HDZ mogao biti dosta nezgodan

Zoran Šprajc: Za Mamića bi zakon koji najavljuje HDZ mogao biti dosta nezgodan
vijesti.hr

HDZ u svom programu ima i stavku "Učinkovito pravosuđe" u kojem najavljuju i novi Zakon o izvršavanju kazne zatvora

Pred kraj, sport i šah. Na početku smo vam prikazali med i mlijeko koje nas čeka kad HDZ počne ispunjavati obećanja. Ali ima i onih kojima se neka obećanja neće svidjeti.

Vezana vijest

Nećete vjerovati, ali HDZ u svom programu ima i stavku "Učinkovito pravosuđe" u kojem najavljuju i novi Zakon o izvršavanju kazne zatvora. Njime se treba ubrzati postupak upućivanja osuđenika na izvršavanje kazne zatvora.

A to bi moglo biti dosta nezgodno za novog trenera Građanskog nogometnog kluba Dinamo Zorana Mamića. Gospodin Mamić i njegov brat Zdravko također, u lipnju 2018. su osuđeni da su iz Dinama i državnog proračuna opljačkali nekoliko milijuna kuna.

Moj imenjak je osuđen na znakovitih 4 godine i 11 mjeseci zatvora nepravomoćno. Zašto znakovito, zato jer da je osuđen na pet ili više godina zatvora, poput brata Zdravka, u zatvor bi morao ići odmah, ali budući da mu je uviđavni sudac dosudio mjesec dana manje, onda može što hoće dok čeka pravomoćnost presude pa i trenirati klub zbog čije je pljačke osuđen. Takav je zakon.

To će se, kaže HDZ sada mijenjati, ali da odmah umirimo obitelj Mamić, nijedan zakon se ne može primjenjivati retroaktivno, tako da će Zoran i dalje moći trenirati svoj omiljeni klub dok čeka odluku Vrhovnog suda o tome je li ga stvarno opljačkao ili se samo šalio.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!