Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Držite fige ovom lanetu

VIDEO Maleno lane spašeno u Šestinama: 'Bilo je onemoćalo, usta su mu puna ozljeda'

VIDEO Maleno lane spašeno u Šestinama: 'Bilo je onemoćalo, usta su mu puna ozljeda'
Screenshot/Facebook

Slijedi mu liječenje u oporavilištu Zoološkog vrta

Ozlijeđeno lane spašeno je u ponedjeljak navečer iz potoka u zagrebačkim Šestinama. Djelatnicima Azila Dumovec u pomoć je priskočio ravnatelj Usatanove Zoološkog vrta Damir Skok u spašavanju ove životinjice koja je imala nekoliko ogrebotina i ozljeda pa će ju liječiti u oporavilištu Zoološkog vrta.


Naime, maleno lane su opazile gospođe u koritu potoka Polanjščak u Šestinama. One su odmah nazvale Azil Dumovec te su odjurili na intervenciju.

Domagoju iz terenske ekipe Azila Dumovec u pomoć je priskočio Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Vezana vijest

Radovi na obnovi Gimnazije Tituša Brezovačkog nakon potresa

Lane se u međuvremenu iskoprcalo iz vode i domoglo travnatog ruba korita potoka. Bilo je onemoćalo s ozljeđenim usnama, jezikom i ranama oko ustiju. Čini se da si je lane samo nanijelo te ozljede pokušavajući izići iz potoka.

(Facebook/Azil Dumovec)

Riječ je o ženskom lanetu starom oko dva mjeseca. Na Veterinarskom fakultetu su mu pružili prvu pomoć, a onda odveli u oporavilište Zoološkog vrta na daljnji tretman.


 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!