Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

STIGLO UZ ISKUSTVO

Bill Gates otkrio vještinu koja ga je vinula u nebesa i omogućila da postane najbogatiji na svijetu

Bill Gates otkrio vještinu koja ga je vinula u nebesa i omogućila da postane najbogatiji na svijetu
Pixsell

Vjerovao je tek najbližim suradnicima, ljudima s kojima je pokrenuo jednu od najvećih kompanija u povijesti.

Bill Gates je prošle godine tijekom obraćanja srednjoškolcima u Lakeside školi, koju je i sam završio, otkrio kako nije mogao postići uspjeh sve dok nije naučio jednu posebnu vještinu - kako izabrati pravog zaposlenika i pravi posao za njega. Te riječi nanovo je izrekao, što daje dodatnu težinu vještini koju je naučio s vremenom.

Vezana vijest

2. Bill Gates (SAD) - Suosnivač Microsofta - 103 milijarde dolara

Naime, "delegiranje" zaposlenicima je postala potreba s rastom Microsofta i stoga je trebalo naći prave ljude za obavljanje osjetljivih dijelova posla.

Za samog Gatesa to je u počecima bilo iznimno teško jer programirao je sam. Zapravo, veliku većinu toga radio je sam, želio je punu kontrolu i teško se uspio othrvati tom porivu. Vjerovao je tek najbližim suradnicima, ljudima s kojima je pokrenuo jednu od najvećih kompanija u povijesti.

"Znao sam da ako želim Microsoft učiniti velikim, moram naučiti kako delegirati ljudima u koje ću imati povjerenja. Tek kad sam to uspio, mogao sam se opustiti i prepustiti dio posla tim ljudima, a sam se baviti drugim dijelovima poslovanja", izjavio je Gates.

U ovom trenutku, Microsoft vrijedi oko 1,3 bilijuna (1300 milijardi!) američkih dolara, ima više od 150.000 zaposlenih diljem svijeta, neto dobit mu je gotovo 45 milijardi dolara u ovoj godini, a prihodi u 2019. iznosili su 125 milijardi dolara, što je rekord za tu kompaniju.

Vezana vijest

5.  Bill Gates - 22,4 milijarde dolara

Bill Gates više nije dio upravljačke strukture Microsofta i gotovo tri desetljeća u komadu bio je najbogatiji čovjek na svijetu, ali posljednje dvije godine to je osnivač Amazona Jeff Bezos. Gates je na drugom mjestu i njegovo bogatstvo procijenjeno je na stotinu milijardi dolara.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!