Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

KORAK NAPRIJED

WhatsApp napravio potez kojim nas štiti od lažnih vijesti: Dobit ćemo kontrolu poruka koje primamo

WhatsApp napravio potez kojim nas štiti od lažnih vijesti: Dobit ćemo kontrolu poruka koje primamo
Shutterstock

WhatsApp je dio kompanije Facebook, koja se nalazi na udaru zbog preslabe kontrole lažnih vijesti, pa ovaj trud podizanja nivoa povjerenja nije iznenađujuć

WhatsApp kao najpopularnija platforma za razmjenu poruka ima odgovornost prema korisnicima, zbog čega uvodi novitet kojim će se lakše pretraživati istinitost informacija koje se primaju unutar poruka.

Naime, integracijom Googlea u samu platformu, WhatsApp će omogućiti pretragu unutar same aplikacije, pa kad se primi neka poruka s URL adresom i korisnik odluči provjeriti detaljnije o čemu je riječ, to će moći unutar WhatsAppa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Konkretnije, kraj primljene poruke takvog tipa, stoji oznaka za pretragu u obliku povećala i kad se na nju klikne, otvori se dijalog u kojem se postavlja pitanje želi li korisnik pretražiti web i doznati je li primio lažnu informaciju ili provjereno točnu.

S obzirom da je WhatsApp dio kompanije Facebook, koja se nalazi na udaru zbog preslabe kontrole lažnih vijesti, ovaj trud da se podigne nivo povjerenje nije iznenađujuć.

Također, zanimljivost je da WhatsApp nema uvid u to što se događa nakon klika na "povećalo", što znači da korisnik ima osiguranu privatnost, iako kroz aplikaciju ulazi u pretragu weba.

Vezana vijest

Zasad je ova mogućnost dostupna samo korisnicima u Brazilu, Italiji, Irskoj, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama, a nakon detaljnog testiranja trebala bi biti dostupna svima diljem svijeta.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!