Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

priča o dva genijalca

Napravili igricu deaktiviranja bombe u koferu, pobijedili na Idea Knockoutu i stigli u Direkt: Upoznajte Aleksandra i Stjepana

Pobjednik današnjeg natjecanja je eksplozivna aktovka, a osmislili su je Aleksandar Dlabaš i Stjepan Jelušić, koji su bili gosti RTL Direkta

Svake godine ovdje u Direktu ugostimo nekog novog mladog nepoznatog tehnološkog genijalca koji onda postane milijunaš ili barem skoro milijunaš sa svojim idejama.

Igraća konzola Alberta Gajšaka, mali tenkovi za veliku igru, naočale za upravljanje dronom - sve ste to mogli vidjeti ovdje u studiju. I danas je natjecanje Idea Knockout donijelo šarolike ideje.

Vezana vijest

Albert Gajšak i Nikica Gabrić

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naravno bilo je onih insipiriranih koronom - kao što je torbica koja sama dezinficira maske, bedž koji nosite na reveru i koji pišti kad ne poštujete potrebnu socijalnu distancu.

Vezana vijest

Izum, Orqa tim

Natjecao se i stol koji u postolju ima grijanje, aplikacija kojom kao na ruletu birate neobične smještaje u cijelom svijetu. Električni romobil koji vozi dulje nego drugi

Na Idea Knockoutu je 17 timova predstavilo svoje ideje.

Vezana vijest

Idea Knockout

Eksplozivna aktovka, e to je pobjednik današnjeg natjecanja, a osmislili su je Aleksandar Dlabaš i Stjepan Jelušić, koji su bili gosti RTL Direkta.

"Ovo je napeta igra. Stvar je u tome da igrači što bolje komuniciraju. Tržište je ogromno. Ima jedno veliko tržište, poslovnih klijenata. U SAD-u ima preko 50 tisuća firmi koji se bave organiziranjem team builidinga i tu su dosta prisutne društvene igre", kaže ovaj dvojac. 

Zanimljiva je priča o tome kako su igru napravili. Nisu se vidjeli godinu dana, ali ipak su zajedno napravili igru. Kako im je to pošlo za rukom s obzirom da jedan živi u Osijeku, a drugi u Osijeku?

"Trenutna situacija nam je stopirala razvoj, ali smo kroz alternativne puteve, kao što je kurirska služba, uspjeli napraviti igru", kažu.

Za nagradu idu u Berlin na sajam. Jesi li razočarani što ne idu u Las Vegas što je dosad bila nagrada? 

"Nismo ni razmišljali o tome. Super je ovo prilika za pokazat se", poručuju, a na pitanje što očekuju, u šali odgovaraju:

"Mi očekujemo da bomba eksplodira i da se čuje ne samo u Berlinu nego i šire. Ovo nam je velika prilika. Ove godine će biti i najveći sajam potrošačke elektronike", ističu.

Kazali su također da je kofer inspiriran jednom kompjutorskom igrom koja je bila popularna.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!