Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Hoće li djelovati?

Instagram uvodi novine koje bi mogle pomoći u sprječavanju internetskog nasilja

Instagram uvodi novine koje bi mogle pomoći u sprječavanju internetskog nasilja
Shutterstock

Nova opcija odnosni se na komentare ispod objava

Iz Instagrama su potvrdili da će pokrenuto sustav automatskog sakrivanja potencijalno uvredljivih komentara u sklopu nastojanja da adresiraju problem internetskog zlostavljanja, prenosi CNN

Borba protiv nasilja na internetu

Kompanija je objavila da će skriveni komentari biti slični onima koje su korisnici znali ranije prijavljivati. Koristit će postojeći sustav umjetne inteligencije koji bi trebao identificirati nasilan ili uznemiravajući jezik u komentarima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nova opcija trebala bi biti testirana danas, na deseti rođendan aplikacije Instagram.

Vezana vijest

Wikipedija, ilustracija

Korisnici će i dalje moći pristupiti komentarima koje je sustav sakrio i to tako da dodirnu opciju "Vidi skrivene kometare". 

Adam Mosseri, koji je preuzeo kormilo u upravljanju Instagramom prije dvije godine, zakleo se da će se boriti protiv zlostavljanja na internetu. 

Vidi se napredak

Prošle godine je Instagram, kompanija koju trenutno posjeduje Facebook, objavila novu opciju "Ograniči". Ona omogućava korisnicima  da "ograniče" drugog korisnika, odnosno, da komentari koje ta osoba ostavlja ispod nečije objave budu vidljive samo korisniku koji ju je objavio. 

Također, postoji i opcija kojom aplikacija daje do znanja korisnicima da je njihov komentar možebitno uvredljiv i prije nego što ga sustav objavi. Ideja iza toga je da korisnik u tom trenutku zastane i pokuša razmisliti o svom komentaru. 

Vezana vijest

djeca u saboru

Iz Instagrama su poručili da su uočili veliki napredak nakon dodavanja te opcije jer sve više ljudi preuredi svoj prvotni komentar ili odluči da ga ipak neće objaviti. 

Također, kompanija je najavila da će uvesti i dodatno upozorenje za ljude koji su u nekoliko navrata objavili uvredljive komentare. Oni bi trebali dobiti obavijest da se ponovno vrate na svoj komentar jer bi im u protivnom sustav mogao sakriti komentar ili čak izbrisati korisnički račun.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!