Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

'Ne približavajte joj se'

Nisu ni kukci, ni zmije, ni morski psi: Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji

Nisu ni kukci, ni zmije, ni morski psi: Ova životinja očito je najveća opasnost u Australiji
www.profimedia.hr

Pokazuju svoju borbenost kad god im se ukaže prilika

Australija je kontinent za koji mnogi kažu da je među najsmrtonosnijima. Tamošnji životinjski svijet kao da je stvoren da vas ubije. Međutim, Australija ima i mnoge slatke životinje poput koala. I klokana...

Klokani isprva izgledaju kao slatki tobolčari koji skakuću uokolo. Na drugi pogled, to su zvijeri kojima se nije poželjno približiti.

Nerijetko turisti na društvenim mrežama dijele svoja iskustva s ovim tobolčarima, a mnoga od njih znaju biti i zastrašujuća.

Tako je neko vrijeme "hit" na mrežama bio video padobranca kojeg je, čim se prizemljio, napao upravo klokan:

Za ovaj je video padobranac prikupio nekoliko milijuna pregleda. Bilo je i slučajeva kada su se ljudi morali boriti s ovim "nemanima" kako bi spasili svoje ljubimce:

...A, znalo se dogoditi i da su ih kamere uhvatile kako pokušavaju ući u tuđe domove, što, tvrde Australci, nije rijetkost:

Pored svih paukova, zmija i kukaca, u divljini zvanoj Australija mnogi se moraju čuvati klokana. Ali, znanstvenici tvrde kako vas nikada neće bezrazločno napasti. Borbenost će pokazati ako smatraju da ste im ušli u teritorij, ako ih "krivo gledate", ako pokušavate slikati "selfije" s njima ili ako ih pokušavate hraniti. Najbolje je da ih gledate s daljine ili da se maknete što dalje od njih. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!