Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

stara kao i njena majka

Ima 28 godina, a tek se rodila: Upoznajte 'najstariju' bebu na svijetu! 'Teško je naviknuti se na tu ideju'

Beba rođena u Tenneesseju 'najstarija' je beba ikad rođena

Beba rođena u Tenneesseju može se pohvaliti zanimljivim rekordom: najstarija je beba ikad rođena, a stara je gotovo koliko i njena majka. Drugim riječima, vjeruje se da je najduže zamrznuti embrio u povijesti. Molly Everette Gibson rođena je iz embrija zamrznutog u listopadu 1992. godine, prije zapanjujućih 28 godina, prenosi Science Alert.

Molly i njena majka Tina Gibson na Zemlji su provele jednako vremena iako ih razdvaja cijela generacija. ''Teško je naviknuti se na tu ideju, ali što se nas tiče, Molly je naše malo čudo'', rekla je Gibson za New York Post.

Vezana vijest

Bolnice ponovno krenule s postupkom potpomognute oplodnje, nema drastičnih lista čekanja

Srušila je rekord svoje sestre

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Molly je srušila rekord drugog djeteta rođenog na isti način. Emma Wren Gibson rođena je iz embrija koji je bio smrznut 24 godine, a rođena je 2017. godine. Emma je ujedno i Mollyjina sestra pa su obje sestre iz iste obitelji rođene iz najstarijih embrija u povijesti te su tako postavile Guinnesov svjetski rekord.

Molly i Emma su biološke sestre čiji su embriji zamrznuti u isto vrijeme, a donirali su ih biološki roditelji čiji je identitet nepoznat. ''Još uvijek me preplave emocije. Da ste mi rekli prije pet godina da ću imati ne samo jednu, nego dvije kćeri, rekla bih da ste ludi'', kazala je Gibson za BBC.

Vezana vijest

Roditeljstvo

Sestre Molly i Emma rodile su se u Nacionalnom centru za donaciju embrija (NEDC) u Knoxvilleu, neprofitnoj organizaciji. Roditelji koji se podvrgnu umjetnoj oplodnji mogu donirati centru svoje embrije ako se ipak ne odluče za trudnoću. Na taj način organizacija onda surađuje s parovima, najčešće s onima koji imaju problema s neplodnosti.

Iz NEDC-a kažu da oko 75 posto embrija preživi proces smrzavanja, a oko 49 posto njih rezultira trudnoćom i rođenjem. Centar je na ovaj način zaslužan za više od tisuću novorođenčadi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!