Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

O zlostavljanim ženama

'Nemate pravo to reći žrtvi': Voditeljica prvo šutjela, a onda održala govor za pamćenje

'Nemate pravo to reći žrtvi': Voditeljica prvo šutjela, a onda održala govor za pamćenje
Screenshot/Facebook

"Kad nam lažu o koroni, kad nas svađaju s komšijama - mi ćutimo kada ne bismo smeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale, nemate pravo. Nego ih podržite da progovore kad god da su spremne"

Regija, na čelu sa Srbijom, već danima priča o subotnjem uhićenju poznatog srbijanskog redatelja i učitelja glume Miroslava Mike Aleksića, kojeg je u šokantnoj ispovijesti za seksualno uznemiravanje optužila glumica Milena Radulović.

Upravo je ona potakla mnoge kolegice diljem regije, ali i "obične djevojke" da javno, bilo imenom i prezimenom, bilo javno, kažu svoja svjedočanstva o nasilju koje su doživjele i to ne samo na poslu, u školi ili na fakultetu, već i kod kuće, od onih najbližih.

Vezana vijest

Zlostavljanje, ilustracija


Zato je voditeljica Jelena Obućina sinoćnju emisiju "Pregled dana" Newsmedia Adria počela neuobičajeno - šutnjom i time poslala jednu fenomenalnu poruku.

"Kad nam lažu o koroni, kad nas svađaju s komšijama - mi ćutimo kada ne bismo smeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale, nemate pravo. Nego ih podržite da progovore kad god da su spremne", rekla je među ostalim.

 

Upravo taj video danas svi dijele na svojim profilima društvenih mreža. "Svaka na mjestu", "Fenomenalno", "Potpisujem", bili su samo neki od komentara. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!