Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

druga najstarija na svijetu

Časna sestra i najstarija Europljanka preboljela covid nekoliko dana prije 117. rođendana!

Časna sestra i najstarija Europljanka preboljela covid nekoliko dana prije 117. rođendana!
Shutterstock, ilustracija

Sestra Andre je slijepa i kreće se u invalidskim kolicima i druga je najstarija osoba na svijetu

Francuska časna sestra Lucile Randon najstarija je Europljanka koja je preboljela covid-19 samo nekoliko dana prije 117. rođendana, piše BBC. 

Randon je 1944. godine uzela ime sestra Andre, a 16. siječnja testiranjem je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Novinarima je kazala da nije imala nikakve simptome te da nije ni znala da boluje od covida-19. 

 

 

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odmah je izolirana od ostalih štićenika doma za umirovljenike u francuskom Toulonu i liječnici smatraju da se u potpunosti oporavila.

Sestra Andre je slijepa i kreće se u invalidskim kolicima, a u četvrtak, 11. veljače proslavit će 117. rođendan u prisutnosti manjeg broja ljudi nego što je dosad običavala.

David Tavella, glasnogovornik doma umirovljenika Sainte Catherine Laboure, smatra da je sestra Andre imala veliku sreću.

Novinarima je rekao da ga vitalna starica nije pitala za zdravlje, već za svoje navike. Željela je znati hoće li morati promijeniti raspored obroka i spavanja.

"Nije pokazala strah od zaraze ni od bolesti, no bila je zabrinuta za ostale korisnike doma", rekao je Tavella.

Sestra Andre rođena je 11. veljače 1904. godine. Po podacima popisa superstogodišnjaka organizacije Gerontology Research Group (GRG), ona je najstarija građanka Europe i druga najstarija stanovnica svijeta.

Na pitanje francuske televizije BFM boji li se zaraze covidom odgovorila je niječno, dodavši da se ne boji umrijeti, no kazala je da bi "voljela biti negdje drugdje - pridružiti se svojem bratu, djedu i baki."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!