Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

suluda vožnja

VIDEO Je li ovo moguće!? Dostavljač juri romobilom oko 70 km/h po Slavonskoj u Zagrebu: 'Ovo je sumanuto'

VIDEO Je li ovo moguće!? Dostavljač juri romobilom oko 70 km/h po Slavonskoj u Zagrebu: 'Ovo je sumanuto'
Screenshot/Facebook/Croatia Dashcam

'Vozača bi trebalo poslati na psihotest', kaže prometni stručnjak Željko Marušić

Na Facebook stranica Croatia Dashcam pojavila se snimka sulude vožnje električnim romobilom po zagrebačkoj Slavonskoj aveniji. Snimila ga je kamera iz vozila nekog od ostalih sudionika u prometu. Sve se odigralo 7. veljače oko 14:50 sati.

Na snimci se vidi i brzina kojom se kreće vozilo iz kojeg je snimano, pa se na temelju toga može procijeniti da romobil ide između 60 i 70 kilometara na sat.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vozač električnog romobila na leđima nosi prepoznatljivu torbu dostavljača servisa Glovo.

Prometni stručnjak Željko Marušić za Telegram.hr je rekao da je ovo duboko problematično. 

"Policija bi svakako trebala nešto poduzeti"

"Vozača bi trebalo poslati na psihotest. Ovo je sumanuto, prelazi sve norme ponašanja u prometu. To nije motorno vozilo, taj romobil nije registriran. To je nedopušteno sudjelovanje u motoriziranom prometu. Električni romobili ne smiju prometovati po cesti", kazao je Marušić i dodao da oni trebaju ići stazama za bicikle ili nogostupima.

"I kada se električni romobil kreće biciklističkom stazom, ne smije prelaziti brzinu od 25 km/h. Na pješačkom nogostupu ne smije prelaziti 10 kilometara na sat. Policija bi svakako trebala nešto poduzeti, ovaj čovjek svakako ugrožava sebe i druge. Naravno, treba vidjeti kakav je status snimke, može li se nju upotrijebiti kao dokaz", kaže Marušić.

O svemu su reagirali i iz Glova:

"Sigurnosti glovera nam je iznimno važna. Na tjednoj bazi gloverima šaljemo podsjetnik koliko je važno pridržavati se zakonom propisanih pravila i pozivamo ih da to čine kako radi zaštite vlastite sigurnosti tako i sigurnosti drugih sudionika prometa. Također, glovere uvijek pozivamo da poštuju prometna pravila i stave vlastitu sigurnost na prvo mjesto", napisali su iz Glova.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!