Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ŠIRENJE RIMAC AUTOMOBILA

Mate Rimac za Automobilwoche najavio dodatnu investiciju Porschea u tvrtku: Hoće li preuzeti Bugatti?

Mate Rimac za Automobilwoche najavio dodatnu investiciju Porschea u tvrtku: Hoće li preuzeti Bugatti?
Filip Kos/PIXSELL

Porsche, koji je dio grupe Volkswagen, već ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima, a ovime bi taj udio mogao narasti na malo manje od 50 posto

Mate Rimac, vlasnik hrvatske kompanije Rimac Automobili, kazao je za tjednik Automobilwoche Porsche sudjelovati u investiciji u kojoj je plan skupiti od 130 do 150 milijuna eura, piše danas Reuters

Očekuje se da će cijela operacija završiti u roku dva do tri mjeseca, a još jedna runda planira se krajem godine. Porsche, koji je dio grupe Volkswagen, već ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima, a ovime bi taj udio mogao narasti na malo manje od 50 posto. 

U igri i Bugatti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Automobilwoche piše da bi u dogovor mogao biti uključen i prijenos legendarnog proizvođača superautomobila Bugattija koji bi iz Volkswagenovog prešao u portfelj Rimac Automobila. 

Ovu vijest Reutersu nisu željeli komentirati niti Mate Rimac, a ni Volkswagen. 

Izvršni direktor Porschea Oliver Blume u veljači je kazao da se vodi intenzivni razgovori o budućnosti Bugattija i da bi Rimac u tome mogao imati ulogu te dodao kako bi odluka trebala biti donesena u prvoj polovini ove godine. 

Vezana vijest

rimac

Rimac planira proširenje kompanije

Reuters napominje da je Rimac razvio platformu za električne superautomobile te da opskrbljuje druge proizvođače automobila. "Superautomobili imaju ograničeno tržište, dok je ono za komponente puno veće. Zato planiramo proširiti našu kompaniju", kazao je Rimac za Automobilwoche. 

Najavio je i da planiraju do prve polovine 2023. godine više nego udvostručiti broj radnika u kompaniji - sa sadašnjih 1000 na oko 2500. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!