Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Tvrtka SpaceX

Spektakularna snimka! Muskova raketa eksplodirala nakon, kako se činilo, uspješnog leta i slijetanja

Ovo je bio treći po redu neuspjeh prototipa rakete Starship za koji se SpaceX nada da će ga jednoga dana poslati na Mars.

Raketa bez posade američke svemirske tvrtke SpaceX eksplodirala je u srijedu nakon, kako se činilo, uspješnog leta i slijetanja.

Ovo je bio treći po redu neuspjeh prototipa rakete Starship za koji se SpaceX nada da će ga jednoga dana poslati na Mars. Prijašnja dva pokusna leta završila su padom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Predivno mekano slijetanje", rekao je komentator tvrtke u prijenosu testnog leta uživo iako je letjelicu ubrzo zahvatio požar.

Vezana vijest

Mars

Nema objašnjenja za eksploziju 

Nekoliko minuta kasnije raketa je eksplodirala, a zasad nije pruženo nikakvo objašnjenje. Na snimci se vidi uredno slijetanje nakon leta.

Osnivač privatne svemirske tvrtke SpaceX, milijarder Elon Musk, razvija sljedeću generaciju rakete Starship u svrhu odlaska na Mars i Mjesec, iako su dva prototipa eksplodirala prilikom testnih letova.

Raketa Starship u središtu je Muskove ambicije da učini dostupnijima svemirske letove ljudima.

Zadnji prototip, SN10, poletio je iz Boca Chice u Teksasu.

Dva prijašnja prototipa (SN8 i SN9) srušila su se prilikom slijetanja u prosincu i zatim početkom veljače.

Pokusna lansiranja odvijaju se na gotovo pustom području koje je zakupio SpaceX u južnom Teksasu nedaleko od granice s Meksikom i pored Meksičkog zaljeva. To je područje dovoljno veliko i prazno da nesreća ili eksplozija ne bi prouzročile štetu ili žrtve.

Izvor videa: Enex. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!