Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

pokrenuo crowdfunding kampanju

Zbog ove fotografije poljski heavy metalac mora platiti 3340 eura kazne, a prijeti mu i zatvor

Nije mu to prvi put da se našao pred sudom, već je imao problema kada je na koncertu rasparao Bibliju i Katoličku crkvu nazvao najubojitijim kultom na svijetu

Zbog jedne fotografije poljski heavy metalac mora platiti 3340 eura kazne. Žalio se ne presudu i sad mu prijeti dvije godine zatvora. Vlasnik noge koja gazi sliku Djevice Marije je Adam Darski, frontmen poznatog poljskog metal benda Behemoth. Nije mu to prvi put da se našao pred sudom, već je imao pravnih problema kada je na koncertu rasparao Bibliju i Katoličku crkvu nazvao najubojitijim kultom na svijetu.

Ali ono što je zanimljivo je da bogohulni Darski pokrenuo crowdfunding kampanju koju je nazvao Ordo Blasfemia, što je igra riječi s imenom ultrakonzervativne poljske vjerske organizacije Ordo Iuris.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do sada je prikupio više od 35.000 funti. Skuplja donacije za poljske umjetnike koji se nađu suočeni s optužbama za vrijeđanje vjerskih osjećaja. Vrijeme je došlo da poljski umjetnici uzvrate udarac kaže ovaj metalac, a evo pustit ćemo vas da malo uživate u njegovom opusu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!