Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

prvi u hrvatskoj

U trogirskom restoranu na jelovniku se mogu pronaći komadi mesa obloženi 24-karatnim zlatom

"Ovdje ne štedimo, ne gledamo. Ako čovjek plati ovakav komad mesa, ne štedimo na listićima"

Najskuplji odrezak u Hrvatskoj platit ćete 1000 eura. Jedan trogirski restoran uvrstio je na jelovnik najbolje komade mesa obložene s 24-karatnim zlatom. 

Vezana vijest

taste Šibenik-Knin County

Prvi u Hrvatskoj

Iako u svijeta odavno postoji trend korištenja zlata u prehrani, ovo je prvi put da se takvo nešto nudi u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nitko u kuhinji ne radi ništa drugo, jer lijepljenje 24 karatnog zlata na tomahawk zahtjevan je posao, a listići izuzetno osjetljivi.

Meso pečeno na roštilju tako postaje još luksuznije, a koliko će listića staviti na jedan komad kuhar trogirskog restorana ne broji. "Ovdje ne štedimo, ne gledamo. Ako čovjek plati ovakav komad mesa, ne štedimo na listićima", kaže Roko Puče glavni kuhar.

Ideju za neobičnu ponudu kuharu su dali sami gosti, koji su tražili da se najbolji komadi mesa oblože zlatom. Prve zlatne delicije iskušali su sportaši kojima je meso svakodnevno u prehrani.

"Posebno ga je jesti nije da svaki dan jedeš zlato I ovo je prvi put da sam imao priliku jest da sam vido I da sam se susreo s tim. bio je lipi osjećaj to probati", podijelio je Antonio Plazibat, zadovoljni gost. S njim se slaže Filip Breški i kaže "što se tiče okusa nema što reći, najbolje. Ali i s te strane zdravlja valjda je to na višem nivou nego ostalo meso".

Vezana vijest

Hitna pomoć

Najskuplji komad mesa u Hrvatskoj

Zlato se odavno koristi u hrani u raznim dijelovima svijeta, a u Hrvatskoj je u ponudi prvi put. Zlatni biftek je nešto je povoljniji od tomahawka i košta 1500 kuna.
"Inače zlatnog bifteka, točnije tomahawke je cijena 7 500 tisuća kuna I to je sad najskuplji komad mesa u Hrvatskoj, a inače smo i jedini u Hrvatskoj koji radimo sa zlatom," kaže glavni kuhar Roko

Iako je zlato tek stiglo na jelovnik, upita je mnogo. Gosti željni impresionirati poslovnog partnera ili djevojku za užitak morat će odvojiti pravo malo bogatstvo.

U trogirskom restoranu na jelovnik se mogu pronaći komadi mesa obloženi 24-karatnim zlatom

 

Preporučujemo ti još sadržaja
HH

Reci što misliš!