Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Poslovno natjecanje

Otvorene su prijave za Ideju godine: Najkreativniji srednjoškolci dobit će i do 10 tisuća kuna nagrade

Otvorene su prijave za Ideju godine: Najkreativniji srednjoškolci dobit će i do 10 tisuća kuna nagrade

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak

Otvorene su prijave za Ideju godine, srednjoškolsko poslovno natjecanje, na kojem se traže kreativna i inovativna tehnološka rješenja, najbolji tim ili pojedinac bit će nagrađeni s 10 tisuća kuna bruto.

Vezana vijest

Princ Harry i Meghan Markle

Do 26. ožujka rok je za rane prijave, svi koji ih pošalju do tada dobit će recenziju stručnog žirija i mogućnost da prijavu poprave. Krajnji rok za prijavu na natjecanje je 18. travanja, finalisti se proglašavaju 23. travnja, a samo finale je 29. travnja u Zagrebu ili, budu li epidemiološke prilike loše, online.

Ideja godine natjecanje je za srednjoškolce koji žele poduzeti svoj prvi poduzetnički korak. Od njih se ne traži da pokažu znanje u školskom gradivu, nego da iznesu poslovni plan, pokažu inovativnost i kreativnost, ali i dobre prezentacijske vještine.

Pri tome, moraju koristiti internet ili neku od novih tehnologija, primjerice umjetnu inteligenciju, internet stvari (IoT), digitalno proširenu stvarnost (AR), robote, blockchain, virtualnu stvarnost, bespilotne letjelice, 3D ispis itd.

Ideju godine organizira portal srednja.hr, zlatni partner projekta je Effectus – Studij financija i prava.

Srebrni partneri projekta su Hrvatska zajednica županija (HZŽ) i Medijska platforma Poduzetnik, objavila je HZŽ.

Pokrovitelji projekta su Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencija za odgoj i obrazovanje te Zagrebački inovacijski centar – ZICER.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!