Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ideja za naše stožeraše

Evo kako je nizozemski HZJZ spojio mladima ugodno sa zdravstveno korisnim

Ako nešto otkriju valjda će javiti našima koji širenje korone još uvijek ne istražuju ali nije žurba tek je prošla godina dana od izbijanja epidemije

Tijekom vikenda nije bilo pjesme i veselja ispred HNK u Zagrebu, nego samo nekoliko ne baš raspjevanih policajaca koji su budno pazili da mladež više ne širi viruse. Zaživjela je nova preporuka Stožera o pojačanom nadzoru neformalnih okupljanja u Zagrebu, zasad ništa pametnije nisu mogli smisliti. A evo kako je nizozemski HZJZ spojio mladima ugodno sa zdravstveno korisnim.

Izveli su eksperiment i organizirali masovni party da istraže širenje korone u takvim situacijama. U zatvorenoj areni u Amsterdamu oko 1300 ljudi plesalo je puna četiri sata. Partijaneri su bili podijeljeni u nekoliko grupa, a svaka je imala svoja pravila ponašanja – neki su morali nositi maske, neki nisu, neki su morali glasno pjevati, neki nisu. Svi su prije druženja testirani na koronu, a test će morati ponoviti pet dana nakon zabave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Cilj partya je da se vidi koliko su uopće svrhovita pojedina korona pravila. Ako nešto otkriju valjda će javiti našima koji širenje korone još uvijek ne istražuju ali nije žurba tek je prošla godina dana od izbijanja epidemije. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!