Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

ljudsko tijelo kao umjetnost

U Klovićevim dvorima bit će otvorena svjetski poznata izložba ljudske anatomije. Saznali smo što će se sve moći razgledati

U Klovićevim dvorima bit će otvorena svjetski poznata izložba ljudske anatomije. Saznali smo što će se sve moći razgledati
RTL

Gošća RTL-a Danas bila je Sanja Ajdinovski, organizatorica izložbe

Za manje od 24 sata u Klovićevim dvorima u Zagrebu bit će otvorena svjetski poznata izložba ljudske anatomije "Bodies 2.0 - Veličanstveni svemir u nama".

U Klovićeve je zavirila Donna Diana Prćić koja je saznala što će se sve na izložbi moći razgledati. Koga god put povede u Klovićeve dvore, moći će vidjeti pravog kostura s venskim i arterijskim sustavom. Bit će izloženo više od 200 ljudskih tijela, a moći će se naučiti o aorti i koronarnim arterijama i vidjeti kako one izgledaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prva verzija ove izložbe u Hrvatskoj je bila 2010. godine.

Gošća RTL-a Danas bila je Sanja Ajdinovski, organizatorica izložbe, koja je otkrila što će posjetitelji imati prilike vidjeti.

''Ovo je Bodies 2.0 izložba koja je podijeljena na šest dijelova: mišićno-probavni, koštani, reproduktivni itd. Nešto što bi bilo izuzetno za vidjeti su i pluća koja su oštećena od karcinoma, naravno tu je i hrpa zdravih organa, imamo i poprečni presjek čovjeka. Izložba nam pokazuje kako izgledamo ispod kože, zato je ovo i edukativna izložba'', kazala je Ajdinovski.

Izložba će trajati od sutra do 20. lipnja.

Više pogledajte u videu:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!