Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

važni su za promociju

Digitalni nomadi postali i ambasadori turizma: Pitali smo neke od njih zašto se sve češće odlučuju za - Dubrovnik

Putuju svijetom i rade online. Život je to digitalnih nomada koji odnedavno u Hrvatskoj mogu dobiti vizu na 365 dana

Među prvima smo u Europi koji im nude tu mogućnost, a njihov dolazak od velikog je značaja za hrvatski turizam budući da svojim objavama na društvenim mrežama vrlo često promoviraju destinaciju.

Iz SAD-a u Dubrovnik došla je studirati prije 6 godina, stalnu adresu ima već 3 i pol i živi život digitalnog nomada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ja sam doslovno bila jedina osoba. Nikom nije bilo jasno što ja to radim. Onda bih objašnjavala da sve radim online, radim sve s laptopa. Tako da je super vidjeti kako se stvari mijenjaju", kaže digitalni nomad iz SAD-a Alex Scmidt.

More, čist zrak, voda i kultura, o kojoj piše na svom blogu, privlači nomade u Hrvatsku. 
Privukao je i Gillie, instruktoricu joge koja je nedavno dobila prebivalište u Dubrovniku i upoznala se s onom lošom stranom-  birokracijom. 

"I shvatila sam da u Hrvatskoj postoji uzrečica koja znači: treba vam još jedan papir!  Otkrila sam to dok sam ovdje, ali me naučilo da moram imati strpljenja", jasno će digitalni nomad iz Velike Britanije Gillie Sutherland

Putovanja su njihov stil života. Yuri je Italiju zamijenio Londonom, a svoj život jednog dana  preselio bi u Hrvatsku. 

"Definitvno bi se odlučio za Dubrovnik. Zaljubio sam se otkako sam došao ovdje. Jednostavno, kad otvorite prozor i vidite more  i u isto vrijeme vidite brda to je najbolje što možete imati", jasno će digitalni nomad iz Italije Yuri Dallagrassa.

Na destinacijama borave duže od uobičajenih turista

Potražnja za jugom Hrvatske sve je veća.

"Čim vide da se nešto počinje događati u Dubrovniku, da postoji neka zajednica digitalnih nomada koja se okuplja koja se drži koja ima razno razne aktivnosti  organizirane onda se njih dosta zainteresira doći tipa na mjesec dana, dva mjeseca", ističe suvlasnica agencije za digitalne nomade Barbara Lončarić Lučić.

Polako, ali sigurno Dubrovnik se okreće  novom vidu turizma.Na mjesec dana u gradu će besplatno boraviti deset digitalnih nomada.  

"Iznimno je zanimljiv sastav tih ljudi koji su vrlo širokih interesa i mi vjerujemo da ćemo upravo za vrijeme njihovog boravka i sami puno naučiti kako zapravo jedan grad za digitalne nomade treba izgledati", ističe zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić.

Na destinacijama borave duže od uobičajenih turista uz to na društvenim mrežama promoviraju grad. 

"Zato što smo poznati i van Hrvatske, svaki put kad nešto objavimo pokušavamo Hrvatsku promovirati na najbolji mogući način", kaže digitalni nomad iz Ekvadora Ruth Romo.

Digitalni nomadi tako su postali jedni od najboljih ambasadora turizma.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!