Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Mr. Go Pizza

Talijani nisu previše zadovoljni novim automatom koji u tri minute napravi svježu pizzu

Talijani nisu previše zadovoljni novim automatom koji u tri minute napravi svježu pizzu
Shutterstock

Kupci mogu birati između četiri različite vrste pizze

Rim ima novi automat koji u samo tri minute napravi cijelu pizzu. Kupci koji koriste crveni aparat pod nazivom "Mr. Go Pizza" mogu birati između četiri različite vrste pizze koje koštaju od 4,50 do 6 eura. Stroj umijesi i razvlači tijesto, a kupci mogu gledati kako se pizza sprema iza malog staklenog prozora.

Recenzije kupaca o ovom automatu kretale su se od "prihvatljivo ako ste u žurbi" do potpunog nezadovoljstva, javlja Reuters.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Izgleda dobro, ali puno je manji nego u restoranu, a preljeva je manje", komentirao umirovljenik Claudio Zampiga.

Ljudi već tisućljećima jedu razne vrste pizze, ali općenito je prihvaćeno da je pizza usavršena u Napulju, gdje je bila ulična hrana za siromašne.

Vezana vijest

Pizza, ilustracija

Raffaele Esposito stvorio klasičnu pizzu Margheritu 11. lipnja 1889. godine u čast kraljice Margherite Savojske tijekom posjeta Napulju s kraljem Umbertom I. Pomoću rajčica, mozzarelle i lišća bosiljka predstavio je boje zastave tek ujedinjene Italije crvenu, bijelu i zelenu. Na zidu u Napulju postavljena je ploča na kojoj piše "Pizza Margherita je ovdje rođena".

Fabrizia Pugliese, rodom iz Napulja i studentica u Rimu, kušala je pizzu napravljenu u automatu. Komentirala je da više imala okus "piadine", ultratankog mekanog omota od beskvasnog kruha popularnog u sjevernoj Italiji.

"U redu je, ali to nije pizza", bila je njezina presuda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!