Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

bolje nego ikad

Zagorci se mogu pohvaliti najboljim bučinim uljem u Hrvatskoj, ali i šire: 'Nisam nikad očekivao da bi baš mogao biti šampion'

Od dodjele nagrade u Bedekovčinu neprestanu stižu pozivi kupaca, jer svaki ljubitelj ovog ulja želi nabaviti ono šampionsko.

Zagorci se mogu pohvaliti najboljim bučinim uljem u Hrvatskoj, ali i šire. Na međunarodnoj izložbi, ulje s hrvatskog OPG-a, pomelo je čak i Austrijance, koje se smatraju najboljima kad su u pitanju proizvodi od buče.

Od dodjele nagrade u Bedekovčinu neprestanu stižu pozivi kupaca, jer svaki ljubitelj ovog ulja želi nabaviti ono šampionsko. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kap po kap, polako, ali sigurno - tako se dolazi do bučina ulja koje se na natjecanju izdvojilo među čak 168 uzoraka. Mladom vlasniku ovog OPG-a ovo je samo dokaz da se dugogodišnji rad i trud isplate, no i dalje je pod dojmom.

"Prije svega moram reći da je to jako jako veliki uspjeh. Znači to je bila 10. izložba sjeverozapadne Hrvatske i 3. izložba bučinih ulja Alpe Adria gdje je sudjelovala Mađarska, Austrija Slovenija i cijela Hrvatska. Nisam nikad očekivao da bi baš mogao biti šampion, tak da smo ove godine ostali baš iznenađeni", kaže vlasnik OPG-a Danijel Sinković

Inače, da bi se došlo do litre ovog ulja, potrebno je najmanje 3, a maksimalno čak 10 kilograma bučinih koštica, ovisno o tome je li riječ o toplo ili hladno prešanom ulju.

Vezana vijest

Jazavci

Traži se i jedno i drugo

Prodaja bučinog ulja na ovom OPG-u ide bolje no ikad. Ova bačva od 200 litara napunila se prošli tjedan, a evo kao što možemo vidjeti danas je pri kraju.

No kupci ne staju samo na narudžbama i kupnji na štandovima, zbog čega će i na ovom gospodarstvu ubrzo doći do nekih noviteta.

"Sve više ljudi pokazuje interes da dođe, da vide gdje mi to radimo, kako se to radi i onda smo planirali tu izgraditi jednu kušaonu pa da ljudima možemo ponuditi proizvod, uz to nekakvi gablec, nešto za pojesti, popiti i tako", kaže vlasnik OPG-a Danijel Sinković

Ovakvi modeli popularni su i u inozemstvu, a nema sumnje, uz ovakvu kvalitetu proizvoda, uspjeh je i u Hrvatskoj zajamčen.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!