Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Pobjednici

Ekipa RTL Danas probala je najbolje ocijenjeni kulen u Hrvatskoj otkrili su i tajne tog kralja kobasica!

Ekipa RTL Danas probala je najbolje ocijenjeni kulen u Hrvatskoj otkrili su i tajne tog kralja kobasica!
PIXSELL

Naša slavonska ekipa kušala je najbolje ocjenjeni kulen u Hrvatskoj. I ne samo to, otkrili su i tajne tog kralja kobasica!

Šunka, pršut, slanina, dječja su igra naspram ove delicije, govore kulen majstori, jer da bi dobili pravi kulen morate biti umjetnik, zanatlija, ali prije svega, provjerio je danas to , morate voliti i poštivati zemlju, podneblje i sve što vam ono pruža.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovakve izložbe zasigurno nema u cijelome svijetu. 107 uzoraka najboljeg kulena posjetitelji će obići prije nego poznati muzej Louvre.

"Da, kad je sve lijepo, moramo gledati. Ovdje je ljepše. Ovdje se može i papat, a u muzeju ne", rekao je jedan posjetitelj.

Dok je Mona lisu zabranjeno fotkati, šampionski kulen ipak nije. Jer naš je kulen uistinu umjetnost. Pažljivo se bira najbolje meso, paprika, dok se puni u slijepo crijevo vodi se računa i o najmanjim detaljima pa kulen majstori zvuče kao profesori fizike, biologije, kemije.

"Fermentacijom dolazi do zrenja. Kod sušenja potrebna je cirkulacija jedan metar u sekundi. Sve preko toga stvara crni okvir oko kulena", kaže 

Ocjenjivački sud imao je težak zadatak. Ne mislimo pri tome na kušanje svih 107 uzoraka. To je slađi dio posla. Problem je bio naći najboljeg među najboljima.

"Ocjenjivali smo njihov cjelokupni dojam kroz više kategorija. Pogledajte kakav lijepi presjek je on pokazao. Tu se vidi odnos i masnoga tkiva", objasnio je

Tajnu pobjedničkog kulena  u Hrvatskoj saznajte u prilogu Tina Kovačića:

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!