Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

vozilo nove generacije

FOTO Prvi luksuzni sportski 'hovercraft': Upoznajte Arosu, superautomobil koji može voziti i na kopnu i po moru

FOTO Prvi luksuzni sportski 'hovercraft': Upoznajte Arosu, superautomobil koji može voziti i na kopnu i po moru
VonMercier

Arosa je opremljena potpuno električnim pogonom koji emitira minimalnu buku i zagađenje

VonMercier američka linija odjeće, koju vodi Michael Mercier, upravo je predstavila vozilo nove generacije za koje tvrdi da je prvi luksuzni sportski hovercraft na svijetu.

Futuristički dizajn prvi je put predstavljen 2014. godine kao Supercraft, no s vremenom je usavršen i sada nosi ime Arosa. Letjelica je spoj dijelova superautomobila i glisera za krstarenje s punim gasom na bilo kojoj vrsti terena. To je nekako kao da su Bugatti i Sunseeker dobili dijete, komentirali su duhovito neki specijalizirani mediji.

Vezana vijest

Spektakl u Zagrebu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izrađena od ugljičnih vlakana, Arosa ima elegantno tijelo s agresivnim prednjim i bočnim otvorima za zrak koji uzimaju u obzir automobilski dizajn. To je uravnoteženo otvorenim kokpitom s dva sjedala i bočnim palubama koje podsjećaju na brzi čamac, piše Robb Report.

Što se pogona tiče, Arosa je opremljena električnim motorom koji emitira minimalnu buku i zagađenje. Kao i prethodnik, Arosa se vozi na zračnom jastuku koji joj omogućuje da u osnovi leti točno iznad površine.

Vozilo nove generacije

 

Prema VonMercieru, vozilo može bez napora kliziti po travi, šljunku, asfaltu, pijesku ili vodi. Gdje ćete se njome voziti, ovisit će zapravo o zakonima, budući da takva vozila obično nisu dopuštena na javnim cestama (budući da su često klasificirana kao brodovi).

Bez obzira kamo putujete, putovanje će sigurno biti glatko. Specifikacije performansi trenutno su još u tajnosti. VonMercier planira proizvesti samo 50 primjeraka čija će početna vijena biti oko 100.000 dolara. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!