Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

opasna izmišljotina

Nakon širenja straha od cjepiva i teorija prokuženosti, šarlatani počeli širiti i priču o čudesnom lijeku protiv korone: što je zapravo Ivermektin

Kako svaka srpska glupost brzo postane popularna i u Hrvatskoj važno je čuti nešto i o tome.

Dio našeg naroda tome i dalje ne vjeruje pa je i danas sedam osoba umrlo od korone, a na bolničkom liječenju ih je gotovo 600. U zadnja dva tjedna ukupno je umrlo 120 ljudi, uglavnom upravo prema tom postotku, oko 90 posto njih nije bilo cijepljeno. Dakle ili su bili žrtve šarlatana koji siju strah od cjepiva ili su bili žrtve šarlatana koji pričaju kako se bolje prokužiti nego cijepiti. Obitelji preminulih, račun za smrti svojih najbližih trebaju ispostaviti upravo njima. 

A šarlatani su lansirali još jednu opasnu izmišljotinu. Da je najbolji lijek protiv korone Ivermektin, lijek koji se inače daje životinjama ali toliko je jak i opasan da se ne daje čak ni svim životinjama jer u nekim slučajevima može izazvati teška trovanja pa čak i smrt.

Postoji i varijanta tog lijeka za ljude ali uglavnom za one koji su oboljeli od nekih tropskih bolesti, tj crvi u organizmu. Objašnjava to dr. Aleksandar Ivković iz jedne privatne klinike u Nišu koji se se sve više susreće s ljudima otrovanim tim lijekom a kako svaka srpska glupost brzo postane popularna i u Hrvatskoj važno je čuti nešto i o tome.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!