Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

nije samo isprazna ideja

Hollywood u Rugvici! Načelnik općine i ravnatelj HAVC-a za RTL: 'Nije to na tako dugom štapu'

Neki novi gladijatori, zmajevi, drevne bitke, ratne pucačine, sve to sada će doći ovdje u Rugvicu, ovdje bi mogle doći najveće filmske zvijezde

A serije i filmovi o FBI-u, špijunima, ratovima ili dinosaurima - sve to možda će se uskoro snimati u Rugvici, maloj općini kraj Zagreba, poznatoj industrijskoj zoni.

Tajanstveni strani investitori već gotovo pola godine pregovaraju o otkupu velike parcele na kojoj bi gradili hrvatski Hollywood. Da megastudio nije samo isprazna ideja za RTL su potvrdili i u Hrvatskom-audiovizualnom centru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neki novi gladijatori, zmajevi, drevne bitke, ratne pucačine, sve to sada će doći ovdje u Rugvicu, ovdje će doći najveće filmske zvijezde, barem se tako nadaju svi oni koji su uključeni u priču s hrvatske strane iako je sve još obavijeno velom tajne.

Vezana vijest

Krešimir Golubić

Ali već se itekako priča o ideji da u njihovo mjestu dođu raditi najpoznatiji holivudski glumci. Prije nego što stignu Dwayne Johnson i ostali – prvi je korak: kupnja zemlje.

''Strah uvijek postoji da ne bi odustali, znači mogu potvrditi da pregovori traju četiri-pet mjeseci. To je sigurno ozbiljna priča'', rekao je Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica.

O čemu je ustvari riječ? Strani investitori, koji zasad žele ostati anonimni, rekli su da su spremni kupiti 27 hektara u ovoj zoni kraj Rugvice za gradnju filmskog studija. Općina je do ovog područja osigurala struju, vodu, ceste, kanalizaciju i sve potrebno, ali više od toga ne otkrivaju.

Vezana vijest

Frano Živković

U istom optimističnom tonu i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra.

''Ja ne bi rekao da je na dugom štapu, Uvjeren sam da to žele napraviti i da će to napraviti. Ti investitori zanima ih Hrvatska kao lokacija'', kazao je ravnatelj HAVC-a Chris Marchich.

Po pitanju megastudia Hrvatska debelo zaostaje za regijom. Velebni srpski Holivud, kako se naziva kompleks u Šimanovcima, 30 kilometara od Beograda već gotovo 15 godina mami najveće svjetske produkcijske kuće.

''Naravno svakoj inozemnoj koprodukciji je jednostavnije ono što snimi odnesem u studijo i odma gledam i tako dalje, snimit to u Hrvatskoj pa nositi u ameriku ili neku susjednu zemlju na tehniku obradu je za amerikance komplicirano'', rekao je filmski kritičar Dean Sinovčić.

Za Rugvicu zasad ne postoje nikakvi rokovi. Ali u HAVC-u kažu kako se nadaju da bi već do kraja godine mogli imati barem konačnu potvrdu da gradnja kreće.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!