Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

snimio kadrove za NG

Ovaj Osječanin radi spektakularne snimke Hrvatske iz zraka kojima se divi cijeli svijet: 'Paklenicu je bilo riskantno snimati'

Motovun, Ston, Pelješki Most, dolina Neretve, Paklenica, svaka minuta izgleda spektakularno, a sve to zahvaljujući Ivanu Vidakoviću

Ako ste kojim slučajem prošlu nedjelju na National Geographicu gledali film Europa iz zraka - sniman u Hrvatskoj, vjerujemo da ste ostali bez daha.

Motovun, Ston, Pelješki Most, dolina Neretve, Paklenica, svaka minuta izgleda spektakularno. A sve to zahvaljujući Ivanu Vidakoviću, majstoru za dronove iz Osijeka koji je sve to snimio.

Vezana vijest

meksiko

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mi smo to još prošle godine snimali i završili smo u četvrtom mjesecu. Paklenica je bila, što se drona tiče, dosta riskantna. Letjeli smo dosta visoko, to je bilo tehnički dosta zahtjevno kao i doći tamo s opremom do tamo. Morate hodati do tamo, budući da je produkcija zbog covida bila ograničena na nas dvojicu, ali dečki i cure iz GSS-a su nam puno pomogli", kaže majstor za dronove.

Kaže kako im je iskustvo bilo posebno dobro jer su imali potpunu slobodu i mogli su snimiti što god im se svidjelo i što su mislil da bi trebalo biti prikazano. "Tvoja odluka može utjecati na cijeli serijal tako da ono to je bilo malo tricky", rekao je Vidaković.

"Mi smo na istu lokaciju dolazili ponovno i snimili ju kroz sva četiri godišnja doba, a to onda iz zraka izgleda predivno. Ja svaki put kad letim mi se znalo desiti da gledamo taj kadar i mislimo si: 'Wow, ovo izgelda predivno, ovo izgleda odlično!'", ispričao je Vidaković.

Kazao je kako je većini ljudi najljepša jesen zbog promjena boja, ali za njega je ipak bilo najbolje ljeto zbog vremena i većeg uživanja u raznim lokacijama koje su prošli tijekom snimanja.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!