Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

svjetski poznata

Uskoro započinje drugo izdanje Ironman Triatlona: Utrka poznata po dugim i surovim trasama okupit će 700 natjecatelja

Ovaj događaj ima i sportski, ali i turistički značaj. Jer pratit će se u gotovo 170 zemalja diljem svijeta, a gledati u gotovo milijun i pol kućanstava

U punom formatu Ironman Triatlona predviđeno je 226 kilometara plivanja, trčanja i bicikliranja. Porečka je utrka četiri puta kraća, a domaće snage pripremaju se mjesecima.

"Ekipa se stvorila, ljudi treniraju zajedno. Budu zajednički bajkovi, zajednička trčanja, plivanja i tako. Sad je već čak i zabavno, ne samo teško", rekao je Darko Alihodžić, amaterski Ironman triatlonac

Vezana vijest

Svjetski dan multiple skleroze

Pripremljena je staza od 51 kilometra

Koliko god teško bilo triatlonci tvrde da svatko može stići do cilja. Đurđica je počela trčati u 47. godini a prvi Ironman prošla s 50. Majka troje djece nikad se prije nije bavila sportom.

"Kad sam krenula trčat to je bilo easy kako bi se reklo iako sam istrčala u dvije godine deset maratona svjetskih, kad sam počela trčat. I to je bilo jedno iskustvo koje me promijenilo, znači zamijenila sam štikle s trenisicama i krenula u sport", ispričala je Ironman triatlonka, Đurđica Orepić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U okolici Poreča pripremljena je staza od 51 kilometra, a karte za utrku rasprodane su još u svibnju.

"Trenutno imamo prijavljenih 729 natjecatelja iz 41 zemlje od Novog Zelanda, Indije, Južne Afrike, Kanade, Amerike pa cijele Europe", kaže Goran Vrus, direktor utrke Plava Laguna 5150 triatlon Poreč. I čak 150 natjecatelja iz Hrvatske.

"Jako puno odricanja, jako puno vremena, volje naravno. Ali ako imaš neki cilj u životu i želiš to završiti sigurno da će onda postojati volja i motiv", poručila je Željka Šaban Milčić, trenerica i Ironman triatlonka.

Uz kilometre obale, raznovrsni reljef i turističku infrastrukturu Hrvatska je kao stvorena za Ironman triatlonce.
 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!