Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

upozoravaju stručnjaci

Ove četiri namirnice nikad ne stavljajte na gornju policu hladnjaka: Ta česta pogreška vam može ozbiljno ugroziti zdravlje

Ove četiri namirnice nikad ne stavljajte na gornju policu hladnjaka: Ta česta pogreška vam može ozbiljno ugroziti zdravlje
Thinkstock

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka

Ključ zdrave prehrane je jesti raznolike sezonske namirnica, uključujući voće, povrće, žitarice, meso, mlijeko, jaja i još mnogo toga. Ali za dobro zdravlje jako je važno i sigurno odvajanje namirnica, tako da se ne kontaminiraju potencijalno štetnim bakterijama.

Zapravo, prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), riskirate svaki put kada stavite jednu vrstu hrane na gornju policu hladnjaka. Upozoravaju da ova česta pogreška pri spremanju hrane u hladnjak pogoduje širenju bakterija i razvoju bolesti koje se prenose hranom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sirovo crveno meso, perad, ribu i morske plodove nikada ne biste trebali čuvati na gornjoj polici hladnjaka

Naime, sirovo meso jedan je od najčešćih uzroka kontaminacije hrane, pa stručnjaci kažu da biste trebali posebno paziti prilikom skladištenja u hladnjaku, piše portal Živim.hr.

"Voće i povrće čuvajte daleko od sirovog mesa, peradi i morskih plodova, a ne pored ili ispod njih. Sirovo meso može puštati sokove koji mogu imati klice", upozoravaju stručnjaci.

Uz upozorenje CDC-a nalazi se slika sigurno organiziranog hladnjaka - neotvorena pakirana hrana nalazi na gornjoj polici, mliječni proizvodi se drže odvojeno od voća i povrća, a meso, perad i plodovi mora sigurno se nalaze na donjoj polici.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!