Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

više od 300 sudionika

U Poreču održan Ironman Triatlon! 51 i pol kilometara duga utrka u plivanju, bicikliranju i trčanju

Najstariji je natjecatelj porečke utrke 75-godišnjak, a na cilj je stigao i slijepi sportaš iz Češke

Zagrepčanin Vinko Vrebac 51 i pol kilometara odradio je u samo 2 sata i 7 minuta. Natjecao se po cijelom svijetu ali najdraža mu je pobjeda kod kuće.

"Pa je prekrasno ne znam, ne može se opisat. Kao što kažem ovo mi je domaći teren i stvarno je lijepi doživljaj pobijediti ovdje", kaže Vinko iz Triatlon kluba Swibir.

Vezana vijest

Uskoro započinje drugo izdanje Ironman Triatlona: Utrka poznata po dugim i surovim trasama okupit će 700 natjecatelja (thumbnail)

Velika većina ovih trkača triatlon trči samo iz strasti

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ženskoj kategoriji prva je na cilj stigla Zagrepčanka Željka Šaban Miličić, ispred natjecateljice iz Poljske. "Počela mi je lagano bježat ali sam znala da sam ok, u formi, i da dobro trčim i stisla sam odmah na prvih pet kilometara. Mislim da je ovo bila više psihička borba, više mentalna, glave, nego fizička" rekla je Željka iz Triatlon kluba Swibir.

Bivša plivačica Alicja "Pižka" Bazan je, iako druga na cilju, službena pobjednica jer porečki je triatlon namijenjen rekreativnim sportašima. "Vrlo sam umorna jer je ovo bila naporna utrka. Oblačno je, prohladno. Sada sam sretna ali tijekom utrke bilo je vrlo teško", kazala je Bazan.

Velika većina ovih trkača triatlon trči samo iz strasti. Najstariji je natjecatelj 75 godišnji Talijan, a utrku je, uz osobnog asistenta, prošao i slijepi trkač iz Češke. "Počeo sam plivati u starijoj dobi pa mi je stoga teže", ispričao je Ondrej Zmeskal iz Češke.

Mnogi među ovim rekreativcima odradili su i pune Ironman triatlone koji su s 226 kilometara preko četiri puta dulji od ovog porečkog.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!