Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

mir i tišina

Turistički stručnjaci izabrali tri najmirnija europska grada: Na listi i jedan hrvatski grad

Turistički stručnjaci  izabrali tri najmirnija europska grada: Na listi i jedan hrvatski grad
Shutterstock

Booking platforma je izdvojila tri grada koja smatra najmirnijima

Turistički stručnjaci sa booking platforme "OVO Network" sastavili su listu najmirnijih europskih destinacija, a svoje mjesto na listi osigurala je i Hrvatska. Kombinrajući relevantne podatke, kao što su nivo zagađenosti i stupanj naseljenosti, sa servisa "Google Maps", booking platforma je izdvojila tri grada i opisala ih tri najmirnija mjesta u Europi.

Najmirnije mjesto na moru: Hvar, Hrvatska

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Smješten između Brača, Korčule, i Visa, otok Hvar dug je 70 km, i najduži je otok na Jadranu. Hvar nudi bolji pristup hotelima od bilo kojeg drugog područja u studiji i ima najmanje ljudi po km2. Le Bois Plage En Re u Francuskoj na Atlantskom oceanu nalazi se na drugom mjestu po tišini na obali, nakon što je proglašen jednim od najtiših mjesta.

Najmirnije mjesto u planinama: Zahara de la Sierra, Španjolska

Ovo planinsko mjesto s pogledom na doline i jezera nudi idilična gledišta za one neprocjenjive i mirne trenutke. Španjolski grad ima odličan pristup toplicama, te po glavi stanovnika ima nisku gustoću naseljenosti koja će vam pomoći da uživate u miru i tišini. Turisti ovaj grad trenutno ne pretražuju toliko na Google tražilici u usporedbi s drugim mjestima u studiji.

Vezana vijest

Auti

Najmirnije mjesto na selu: Eguisheim,  Francuska

Eguisheim u Francuskoj rangiran je kao najbolje seosko utočište u Europi, što ga čini savršenim mjestom za bijeg iz grada uz održavanje lokalne vibracije. Srednjovjekovno selo u vinskoj regiji Alzas u Francuskoj ima drugi najčišći zrak u Europi.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!