Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

sjaji novim ruhom

Povijesni Medvedgrad nakon više od tri godine ponovno otvara svoja vrata za posjetitelje ove subote

Za ljubitelje Medvedgrada koji željno iščekuju nove sadržaje, vrata će biti otvorena od subote, a ulaz se neće naplaćivati do 1. studenog

Na visini od 593 metra, drevni grad Medvedgrad sjaji novim ruhom. Atraktivna, obnovljena Južna kula koja datira još iz 13. stoljeća, početna je točka priče o Medvedgradu.

Tu se nalaze Gavran i proročica i može se doznati baš sve o brojnim biljnim i životinjskim vrstama specifičnim za Park prirode Medvednica.

Vezana vijest

Črnomerec za park

Za ljubitelje Medvedgrada vrata će biti otvorena od subote

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U Južnoj kuli je interpretacija uglavnom bazirana na tim nekakvim interaktivnim sadržajima, tako da se te nekakve informacije koje obično budu malo suhoparne i možda nezanimljive djeci približe da im budu zanimljivije", objašnjava Ozana Ursić, stručna suradnica za likovni postav.

Visoku kulu krasi spektakularan pogled, na cijeli Zagreb i povijesnu utvrdu ,sada punu brojnih zanimljivosti.

U srednjovjekovnoj smočnici se nalaze namirnice koje su se koristile u kuhinjama u tom razdoblju. Ondje se mogu pronaći i stari recepeti, upravo iz srednjeg vijeka. U  susjednoj prostoriji nalaze se kazalište sjena gdje se legende prikazuju na mističan način.

Dio je to malog, istočnog palasa na isturenom proplanku usred Medvednice, ugnijezdio se utvrđeni grad Medvedgrad. U velikom - zapadnom palasu, u Centru za posjetitelje stoji jednako interaktivna muzejska izložba. Tu je Zlatarovo zlato i kutak posvećen slavnim Kostelićima.

Projekt je koštao gotovo 38 milijuna kuna, a u rekonstrukciji je sudjelovalo više od 200 stručnjaka. Uz Centar za posjetitelje - uređen je i vanjski prostor - Obnovljene su zidine i popločeni prilazi.

Za ljubitelje Medvedgrada koji željno iščekuju nove sadržaje, vrata će biti otvorena od subote, a ulaz se neće naplaćivati do 1. studenog. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!