Ostani doma
Novosti / Zanimljivosti

Briljantan glumac

John Malkovich u Hrvatskoj, RTL-u je otkrio neke osobne stvari, na pitanje o hrvatskim korijenima odgovara zafrkancijom

Jedan od najcjenjenijih glumaca svijeta nastupa u Lisinskom, kaže da su 'Debussy, Brahms i Schumann šaka jada'. Naravno, riječ je o komičnom performansu

Holivudski glumac hrvatskih korijena John Malkovich stigao je u Hrvatsku. Pred našu publiku večeras izlazi uz tvrdnju da su Debussy, Brahms i Schumann – šaka jada.

Naravno, riječ je o komičnom performansu - spoju teatra, glazbe i komedije pod imenom 'The Music Critic', koji će Malkovich izvesti u dvorani Vatroslava Lisinskog, a tumačit će lik glazbenog kritičara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

John Malkovich je inače jedan od najcjenjenijih holivudskih glumaca, glumio je u više od 90 filmova, kao i u brojnim kazališnim predstavama. Okušao se i u svijetu mode kao dizajner muške modne linije. Suvlasnik je restorana i noćnog kluba u Portugalu.

''Nije da me briga baš, ali zapravo na to ne možeš utjecati. Ne zabrinjavaju me stvari koje su izvan moje kontrole'', rekao je glumac John Malkovich.

''Kada nešto radim, tome sam posvećen. Kad ne radim, ne razmišljam o tome. Kada radim, potpuno se pripremim, što više mogu. Volim režirati predstave, kada su dobre. Često i nisu baš. Uvijek sam volio sve što sam radio, ne nužno rezultat tog rada, ali priliku sam uvijek cijenio'', kazao je glumac.

Vezana vijest

Pete Radovich

Nesuđeni je igrač baseballa, a sport je zamijenio glumom. Zbog simpatije iz kazališne družine, upisao je glumu. Djevojku nije osvojio, ali u svojoj bogatoj karijeri glumio je u više od 90 filmova.

''Kada sam bio u srednjoj školi, uopće nisam razmišljao o glumi, bar ne ozbiljno. Na sveučilištu sam slijedio tu jednu djevojku u dramsku grupu i tako je sve krenulo'', izjavio je Malkovich.

Jedan je od najcjenjenijih glumaca u Hollywoodu, od kojeg pomalo i zazire. Živi mirnim obiteljskim životom, daleko od filmskog blještavila i glamura. Tako je i najgori period pandemije proveo u domu u Massachusettsu.

''Očito, ako ste sretni, poput mene, imate dovoljno. Naravno da sam mogao doma sjediti, ali to ne volim. Nekoliko mjeseci nisam radio, što je najdulji period bez posla otkad sam imao devet godina'', rekao je Malkovich.

''Ne živim u Hollywoodu, Los Angelesu. Prije bih otišao svakih nekoliko godina. Sada često radim ondje iako se to baš ne događa stalno'', dodaje glumac.

Drugi je put u Zagrebu, iako je i prije posjetio i Dubrovnik. Na posljednje pitanje, ono o hrvatskim korijenima, odgovara šalom:

"Ne zaboravite Crnu Goru..."

"... i Bosnu."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!