Zanimljivosti / Kultura i zabava

Jazz je u modi?

Radojka Šverko ima drugi najprodavaniji album u Hrvatskoj: 'Zatečena sam'

Radojka Šverko ima drugi najprodavaniji album u Hrvatskoj: 'Zatečena sam'
Žarko Bašić/PIXSELL

Drugi najprodavaniji album u zemlji je album Radojke Šverko "As Time Goes By"

U zemlji u kojoj se uglavnom slušaju cajke i zabavne melodije lakih nota - gotovo nevjerojatno zvuči da je drugi najprodavaniji album u zemlji - jazz album. "As Time Goes By" naše pjevačke dive - Radojke Šverko.

"Georgia on My Mind", "Girl from Ipanema", samo su neki od dobro poznatih hitova koje Radojka Šverko pjeva u onako, intimnoj jazz varijanti. Album je inače snimka njezinog koncerta iz svibnja ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radojka Šverko lani je proslavila 50 godina na sceni, njezin duboki upečatljivi glas u karijeri joj je donio brojne pobjede na međunarodnim festivalima - možda niste znali, ali dva puta je pobijedila i Davida Bowiea. Dobitnica je brojnih Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu, najbolji album i za životno djelo. 

"Bowie je bio krasan dečko"

"I sama sam zatečena reakcijom slušatelja na album. Stižu mi razne poruke i mailovi. Drago mi je, ne samo zbog mene nego i zbog ekipe koja je radila na tom koncertu za koji nisam ni znala da se snima", kazala je Šverko u RTL Direktu te dodala kako bi je posebno veselilo "kada bi ovo nagnalo publiku da se okrene više takvim sadržajima". 

O svojim pobjedama Bowiea na dva festivala kazala je da se to ističe kao čudo. "David Bowie je bio krasan dečko i bilo ga je gušt slušati. Ali je žiri odlučio da ja budem ta koja će pobjediti", rekla je Šverko koja je i nakon toga kontaktirala s Bowiejem. 

"Nisam smatrala da je netko rođen u Londonu, New Yorku ili Parizu manje vrijedan od mene. Nikada nisam imala kompleks manje vrijednosti", kazala je Šverko i dodala kako bi mladima preporučila da se vrate u Hrvatsku. 

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!