Ostani doma
Zanimljivosti / Kultura i zabava

Nova produkcija poznate opere

U Arenu stiže Carmen kakvu nema niti jedna operna kuća na svijetu!

U Arenu stiže Carmen kakvu nema niti jedna operna kuća na svijetu!
Vijesti.hr

​Bizetov klasik koji će predstaviti riječki HNK režiran je posebno za prostor pulskog amfiteatra

Opera riječkog HNK Ivana pl. Zajca ovoga ljeta u pulski amfiteatar dovodi jednu posve iznimnu “Carmen” kakvu se ne može vidjeti pod krovom niti jedne operne kuće na svijetu. Produkcija slavne Bizetove opere kakvu ćete moći doživjeti 1. kolovoza, u sklopu festivala Summer Classics / Ljetna klasika, režirana je posebno za Arenu, a njezine scenografske i svjetlosne intervencije pulsku će ljepoticu transformirati u dramatične španjolske krajolike i arenu za koridu.

Arenine drevne kamene tribine, inače rezervirane samo za gledatelje, isključivo će za ovu izvedbu postati pozornica, a njezina spektakularna arhitektura - scenografija predstavi. Niti gledatelji na tribinama neće biti samo pasivni promatrači. Oni će biti dio same predstave “Carmen”, koje solisti, zbor i balet pozivaju da im se pridruže u izvedbi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novo viđenje jedne od najizvođenijih opera u svijetu, uz jedinstveni ambijent, garantira i senzacionalnu, rasplamsanu izvedbu sjajnog ansambla. Pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog Yordana Kamdzhalova, u naslovnoj će se ulozi predstaviti Ivana Srbljan, a u ulozi Don Josea Aljaž Farasin.  Oboje su svoje interpretacije ovih uloga već prikazali internacionalnoj publici na velikim svjetskim pozornicama te su za njih dobili same riječi hvale.

Sada su spremni izaći na pozornicu pulske Arene na koju ovoga ljeta, uz Carmen,  festival Ljetna klasika dovodi još dvije iznimne izvedbe: 25. srpnja Verdijevu „Aidu“ te 27. srpnja Beethovenovu Devetu simfoniju.

Pogledajte najavni video!

Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventima i na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!