Ostani doma
Zanimljivosti / Kultura i zabava

OSVOJIO I NAGRADU PUBLIKE

'Dnevnik Diane Budisavljević' najbolji film 66. filmskog festivala u Puli

'Dnevnik Diane Budisavljević' najbolji film 66. filmskog festivala u Puli
Davorin Visnjic/PIXSELL

Nagrade će dobitnicima biti predane večeras u pulskoj Areni prije prikazivanja filma posvećenog Oliveru Dragojeviću

Velika Zlatna arena za najbolji film na 66. pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu "Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević, a osvojio je i nagradu publike Zlatna vrata Pule dobivši prosječnu ocjenu 4,90, objavljeno je u subotu na konferenciji za novinare u Festivalskom centru.

Filmu "Dnevnik Diane Budisavljević", produkcijske kuće Hulahop d.o.o., pripale su još tri Zlatne arene i to: za režiju redateljici Dani Budisavljević, za glazbu Alenu i Nenadu Sinkauzu te za montažu Marku Ferkoviću

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema odluci Ocjenjivačkog suda Hrvatskoga natjecateljskog programa, film "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" redatelja Predraga Ličine osvojio je četiri Zlatne arene i to: Selena Orb za kostimografiju, Jana Piacun za scenografiju, Svetlana Gutić i Miroslav Lakobrija za masku te Hristina Popović za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu. Redatelj filma "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" Predrag Ličina dobitnik je i nagrade Breza za najboljeg debitanta na festivalu. 

Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka dobio je tri Zlatne arene i to: Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Film "Moj dida je pao s Marsa" redatelja Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića osvojio je dvije Zlatne arene: Sven Pepeonik dobio ju je za kameru, a Krsto Jaram, Michal Struss, Antonio Ilić, Goran Stojnić, MagicLab i Hommage za vizualne efekte.

Filmu "Koja je ovo država" pripale su dvije Zlatne arene i to za scenarij Mati Matišiću te za najbolju glavnu mušku ulogu Krešimiru Mikiću. Film "F 20", redatelja Arsena Antona Ostojića, osvojio je Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka, dobio ju je Dario Domitrović.        

U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna arena za najbolji film dodijeljena je filmu “Rafaël" redatelja Bena Sombogaarta, Zlatna arena za režiju pripala je Teoni Strugar Mitevskoj za film "Bog postoji i zove se Petrunija". Zlatna arena za glumačko ostvarenje dodijeljena je Juditi Frnković Brdar za ulogu Ane  u filmu "Izbrisana" redatelja Mihe Mazzinija

Ocjenjivački sud djelovao je u sastavu Damir Terešak (predsjednik) i članovi: Pavao Pavličić, Dijana Vidušin, Jasna Rossini i Tomislav Čegir.

Nagrada Ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film dodijeljena je "Dnevniku Diane Budisavljević", a priznanje za najbolji manjinski film dobio je film "Šavovi" redatelja Miroslava Terzića.  Ocjenjivački sud posebno je pohvalio izvedbu glumice Judite Franković Brdar u filmu "Izbrisana".

Nagrade će dobitnicima biti predane u subotu navečer u pulskoj Areni prije prikazivanja filma posvećenoga velikanu hrvatske zabavne glazbe Oliveru Dragojeviću

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!