Ostani doma
Zanimljivosti / Kultura i zabava

daske koje život znače

Počela je nova sezona u ZKM-u! Ulaznice za uspješnice 'Huddersfield' i 'Tri X i ja' u rujnu samo 30 kuna

Počela je nova sezona u ZKM-u! Ulaznice za uspješnice 'Huddersfield' i 'Tri X i ja' u rujnu samo 30 kuna
ZKM

Za otvaranje nove sezone ZKM svojim gledateljima omogućuje kupovinu ulaznica po cijeni od 30 kuna

Sezona je počela u Zagrebačkom kazalištu mladih!

U rujnu su na programu dvije ZKM-ove uspješnice koje se ne propuštaju: Huddersfield ( 14. i 15 rujna u 20 sati) u režiji Renea Medvešeka i Tri X i ja (17., 18. i 19. rujna u 20 sati) u režiji Arije Rizvić i Filipa Nole.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za otvaranje nove sezone ZKM svojim gledateljima omogućuje kupovinu ulaznica po cijeni od 30 kuna za sve izvedbe ovih dviju predstava u rujnu.

Informacije i rezervacije ulaznica: 01/4872-554 (blagajna) te na 01/4876-721 ili prodaja@zekaem.hr.

Huddersfield

redatelj: Rene Medvešek

Priča o tisućama mladih koji danas svakodnevno odlaze neznano kamo ne želeći se ni osvrnuti za sobom, a oni koji ostaju žive život stalna razočaranja i nezadovoljstva. Uglješa Šajtinac jedan je od najvažnijih suvremenih srbijanskih dramskih pisaca, dobitnik Europske nagrade za književnost 2014. te Sterijine nagrade 2005. za dramu Huddersfield. Zagrebačka verzija Huddersfielda donosi duhovitu i veoma potresnu priču o generaciji tridesetogodišnjaka, o četvero prijatelja, od kojih je jedan otišao u inozemstvo za boljim životom, a drugi su ostali gdje su i bili, osuđeni na gluho trajanje bez dostojanstva i perspektive. Onaj među njima koji se dokopao stvarnog grada Huddersfielda, blizu Leedsa u Engleskoj, živi dobro i komforno, ali je izgubio osjećaj identiteta i orijentacije, drugi koji su ostali vezani za stari kraj izgubili su sve ostalo.

Glume: Dado Ćosić, Mateo Videk, Adrian Pezdirc, Bernard Tomić, Damir Šaban, Tina Orlandini, Filip Nola

Nagrade: na 26. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci nagrađeni su: Dado Ćosić  za najbolju mušku ulogu, Mateo Videk za najboljeg mladog glumca, Tomislav Zajec za najbolju dramaturgiju, a Nagradom Mediteran Novog lista nagrađen je Dado Ćosić.

Tri X i ja

redatelji: Arija Rizvić i Filip Nola

Tekst Filipa Nole Tri X i ja komorni je triler s elementima komedije apsurda koji započinje nakon što djelatnik bogate i tajanstvene tvrtke zarobi dvije pametne i privlačne kandidatkinje za izmišljeni posao. Otmica se pretvara u neobičnu i čudnu igru koja razotkriva manipulaciju spolnim i drugim socijalnim interakcijama, suprotstavlja ženska i muška gledišta na najintimnije događaje i mjesta ljudskog bića, uspoređuje prekrasne i mračne strane spolnosti. U tom će smislu Tri X i ja potražiti odgovore na pitanja: kakve veze ima oznaka XXX s radnim sposobnostima i vještinama koje se ocjenjuju na razgovoru za novi posao?

Glume: Anđela Ramljak, Petra Svrtan, Paško Vukasović, Mateo Videk

 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!