Zanimljivosti / Kultura i zabava

NAJVEĆA ZAGREBAČKA FILMSKA AVANTURA

Ovogodišnji ZFF traje 11 dana, ali bez kina Europa: Pregršt filmova, edukacije i dobre zabave

Ovogodišnji ZFF traje 11 dana, ali bez kina Europa: Pregršt filmova, edukacije i dobre zabave

Do 24. rujna otvorene su prijave filmova za program Kockice putem online formulara

Ovogodišnji Zagreb Film Festival trajat će rekordnih jedanaest dana, od 7. do 17. studenog na više zagrebačkih lokacija, među kojima nije i dosadašnje središnje festivalsko mjesto - zatvoreno kino Europa.

Zagreb Film Festival objavio je na svojoj Facebook stranici da će se 17. izdanje festivala održavati u Kinu Tuškanac, Muzeju suvremene umjetnosti, Dokukinu KIC-a, Kulturnom centru Travno, Narodnom sveučilištu Dubrava i u Laubi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Posjetiteljima te "najveće zagrebačke filmske avanture" poručili su da ih očekuje pregršt filmova, edukacijskih programa i dobre zabave. Vizualni identitet ponovno potpisuju Šesnić&Turković, a filmski program bit će objavljen u listopadu.

Još su otvorene prijave filmova za program Kockice - do 24. rujna putem online formulara. To je nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma koji stavlja naglasak na nove autore koji još nisu snimili dugometražni film.

U tom su programu premijerno prikazana kratkometražna ostvarenja danas etabliranih hrvatskih filmaša pa se stoga Kockice smatraju jednom od najvažnijih platformi za promociju mladih talenata u Hrvatskoj.

Zagreb Film Festival je od samih početaka programski usmjeren na predstavljanje i promociju debitantskih filmova i novih autora - u glavnom (natjecateljskom) festivalskom programu dosad su se natjecali nekadašnji debitanti, a danas veliki redatelji poput: Stevea McQueena, Cristija Puiua, Radua Judea, Xaviera Dolana, Andreja Zvjaginceva, Sofie Coppole, Floriana Henckel von Donnersmarcka, Toma Forda, Taike Waititija, Jeffa Nicholsa.

Dosad se festival većim dijelom održavao u kinu Europa iz kojega je Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival, kojoj je Grad Zagreb otkazao najam, izašla u lipnju, unatoč privremenoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu da može ostati u tom prostoru. Kako su tada priopćili, tu su odluku donijeli jer su se, zbog neizvjesnog ishoda, suočili s nizom logističkih, organizacijskih i financijskih teškoća, što im je onemogućilo da program izvode na razini dosadašnje kvalitete.

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!