Parlamentarni izbori 2016

'skandalozno i seksistički'

HND oštro osudio grube uvrede koje je Milan Bandić uputio Mirjani Hrgi

HND oštro osudio grube uvrede koje je Milan Bandić uputio Mirjani Hrgi

Hrvatsko novinarsko društvo najoštrije osuđuje grube uvrede što ih je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio novinarki RTL-a Mirjani Hrgi

Hrvatsko novinarsko društvo poslalo je pripćenje u kojem osuđuje uvredljivo ponašanje Milana Bandića prema novinarki RTL-a Mirjani Hrgi te poziva političare da novinarima omoguće neometano obavljanje posla u javnom interesu.

Vezana vijest

Milan Bandić RAZGOVOR S MIRJANOM HRGOM Bandić u izbornom intervjuu: 'Nikad nisam bio niti ću ikad biti moćan. Ja sam sluga građana'

"HND najoštrije osuđuje grube uvrede što ih je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio novinarki RTL-a Mirjani Hrgi, ocjenjujući ih skandaloznima, seksističkima i potpuno neprimjerenima bilo kojoj osobi, a kamoli nekomu tko obnaša jednu od najvažnijih i najmoćnijih dužnosti u Hrvatskoj", upozorili su.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić, koji je i predsjednik BM 365 - Stranke rada i solidarnosti i želi biti novi hrvatski premijer, gostovao je ovaj tjedan kod Mirjane Hrge u emisiji RTL Danas. Prema transkriptu snimke, nakon što su se kamere ugasile, Bandić je uputio kolegici Hrgi poruke na račun njezina privatnog života, koje bi se mogle okarakterizirati kao krajnje seksističke uvrede, a neke od njih i kao neizravne prijetnje. 

HND podsjeća da ovo nije prvi slučaj neprimjerenog odnosa zagrebačkog gradonačelnika prema novinarima. Posljednji u nizu se dogodio za njegova posjeta Splitu u sklopu predizborne kampanje kada je okupljene novinare usporedio sa šefom nacističke propagande Josephom Goebbelsom.

HND ponovo poziva sve javne osobe, političare pogotovo, da prestanu vrijeđati i napadati novinare te da ih puste da neometano rade svoj posao koji je javni interes, od iznimne važnosti za sve građane.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!