Ostani doma
Potraga

POLICIJA NEMOĆNA

Osebujni poduzetnik koji bespravno gradi - susjedima u Bakarcu zaključao turiste. Nitko ne odgovara odakle mu pravo zatvoriti i zaključati javni put

Osebujni poduzetnik koji bespravno gradi - susjedima u Bakarcu zaključao turiste. Nitko ne odgovara odakle mu pravo zatvoriti i zaključati javni put
RTL

Prvo im ogradom zatvorio javni put do kuće, sada im u dvorištu zaključao i turiste


Prije nekoliko mjeseci Marijana Čikić ispričala je priču o ljudima koji su do svoje kuće u Bakarcu imali samo jedan i to javni put, a onda ga je poduzetnik Rade Zrilić zatvorio.

Sada je u tom dvorištu, odnosno prostoru nekadašnjeg kampa - poduzetnik zaključao i njihove turiste. Kad mu obiju lokot, njegovi zaštitari ponovno ga stave i tako unedogled.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A iako je vlasnik kuće uvjetno osuđen zbog skidanja lokota, nemoćna policija mu doslovce sugerira da ponovno napravi isto jer jedino tako može do svojeg. Iako je Inspektorat u poslovima svojeglavog poduzetnika utvrdio niz nepravilnosti, očajna obitelj gubi nadu u institucije. 

"Ovo je apsurdno, ja kažem ovo ima samo kod nas u Hrvatskoj, ovo nema nigdje. Znači, imamo goste, popunjeni smo, hvala Bogu da smo popunjeni, i evo ga, gosti su nam došli. Međutim čim su došli unutra htjeli su izaći van, jer imali su termin, išli su prema Opatiji i, naravno, netko ih je zaključao. Zaključao ih je Rade Zrilić, to jest njihov security koji je došao ovdje i stavio lokot", kaže Dino Straga, vlasnik kuće.  

Vezana vijest

biokovo potraga

Prvu priču o ovoj čudnovatoj hrvatskoj zbilji Potraga je radila samo prije tri mjeseca. Oko Uskrsa, kad u Bakarcu kod obitelji Straga još nije bilo gostiju, ali je bilo puno problema.

 Sporna tvrtka ima u vlasništvu tek dvije parcele u cijelom kampu Bakarac. Ostalo je ili u vlasništvu države ili u vlasništvu ljudi čije su kuće ondje sagrađene još prije 1968. godine. Po sredini ide javni put kojim su se svi služili već desetljećima. Stragama je to ujedno i jedini put do kuće. Ali, koncesionar, tvrtka Luje d.d., prije gotovo dvije godine stavila je ogradu i zatvorila ljudima put.

Vezana vijest

potraga kreme

Više pogledajte u prilogu. 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!