Ostani doma
Potraga

RADNICI KAO ROBOVI

Četiri mjeseca nisu dobili plaću, trpe uvrede i omalovažavanje: 'Ja sam takva da se rasplačem. I onda poslije se iza mene smiju'

Četiri mjeseca nisu dobili plaću, trpe uvrede i omalovažavanje: 'Ja sam takva da se rasplačem. I onda poslije se iza mene smiju'
RTL

Priča o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom: Zabranjuje im se da koriste toalet prije i nakon pauze. Minimalna plaća koje ne dobivaju.

Potraga donosi nevjerojatnu priču o tvrtki koja se hvali time što zapošljava osobe s invaliditetom, no malo tko zna kakav se užas događa iza zidova tvornice. 

Dugo su trpjeli, jer plašili su ih da neće naći drugi posao. Sada im je prekipjelo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Četiri mjeseca radnici zagrebačke tvrtke Lada, mahom osobe s invaliditetom, nisu dobili plaću. A uvjeti u kojima rade su, malo je reći, odvratni.

Svjedoče nam – trpe uvrede, omalovažavanje, upozorava ih se da ne gledaju kroz prozor, zabranjuje da koriste toalet prije i nakon pauze. Plaća, koju ionako ne dobivaju - je ona minimalna.

S druge strane – suvlasnice su si isplaćivale više od 16 tisuća kuna, od grada Zagreba tražile da se financiraju i skupe kreme i parfemi, DORH ih istražuje jer su poslovne kartice peglale u privatnom šopingu.

Istovremeno, poslovanje su financirale i milijunima javnog novca.

Više pogledajte u priči Ane Trcol.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!