Ostani doma
Potraga

RAZRIJEŠEN DUŽNOSTI

Nakon priloga RTL-ove Potrage, direktor karlovačke Čistoće ekspresno je smijenjen

Nakon priloga RTL-ove Potrage, direktor karlovačke Čistoće ekspresno je smijenjen
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Stigla je obavijest iz Općinskog državnog odvjetništva iz Karlovca da je 'rješenje o istrazi protiv III. okr Tomislava Polića, postalo pravomoćno s danom 5. travnja 2016.'

Nakon što je Potraga u ponedjeljak objavila priču da je karlovački HDZ-ovac Tomislav Polić 2018. godine imenovan direktorom karlovačke Čistoće na osnovu greškom izdanog uvjerenja o nekažnjavanju, isti je danas ekspresno smijenjen.

Odluka je to Nadzornog odbora Čistoće koja je provedena nakon što je gradonačelnik Karlovca, HDZ-ov Damir Mandić, obećao provjeriti podatke koje je novinarki Potrage dostavio Općinski sud u Karlovcu, a to je činjenica da je Poliću greškom izdano uvjerenje u kojem je stajalo da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače Tomislava Polića DORH je počeo istraživati još 2014. godine, optužnica je pravomoćno podignuta 2016.godine, a Polić je direktorom postao 2018.

U četvrtak je stigla obavijest iz Općinskog državnog odvjetništva iz Karlovca da je "rješenje o istrazi protiv III. okr Tomislava Polića, postalo pravomoćno s danom 5. travnja 2016."

"Nadzorni odbor tvrtke Čistoća d.o.o donio je na sjednici održanoj 11.11. 2021. godine odluku kojom se Tomislav Polić razrješuje dužnosti direktora tvrtke. Do raspisivanja natječaja dužnosti direktora obavljat će Ivan Polović", izvijestili su iz karlovačke gradske uprave, nakon sjednice Nadzornog odbora, piše KAportal

Vezana vijest

Potraga otvor

Nadzorni odbor odluku je donio nakon što je Grad Karlovac od nadležnih institucija zatražio informaciju o Uvjerenju da se ne vodi kazneni postupak protiv Tomislava Polića, izdanom 6. 9. 2018. godine, kažu iz Grada. 

Povratno je zaprimljen odgovor, odnosno obavijest Općinskog državnog odvjetništva iz Karlovca da je "rješenje o istrazi protiv III. okr Tomislava Polića, zbog kaznenog djela iz članka 292. stavka 1. i 2. KZ/897 i dr., postalo pravomoćno s danom 5. travnja 2016."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!