Praktični savjeti

praktični savjeti

Znate li kako se jede mango?

Znate li kako se jede mango?
Thinkstock

Mango je egzotično voće, koje se zbog ukusno mesa i ugodnog mirisa, često koristi u kulinarsvu. Na koje se sve načine koristi i kako se jede mango?

Mango je sočno, slatko i aromatično voće. Popularan je u kulinarstvu, a koristi se i za poboljšanje stanja problematične kože te čišćenje organizma. Mango se dodaje desertima, koktelima, no kako se jede mango?

Prije konzumiranja manga provjerite je li zreo. To ćete provjeriti tako da ga prstom pritisnete, ako ostane udubina spreman je za jelo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U slučaju da ostane tvrd, ostavite ga nekoliko dana na otvorenom da sazrije do kraja. Nakon što sazrije, mango operite i pripremite dasku za rezanje, zdjelu i nož.

Kako se jede mango? Narežite ga na polovice ili trećine izbjegavajući veliku udubinu koju mango ima. Mango izrežite kombinacijom vertikalnih i horizontalnih rezova, pazeći da ne prerežete tanku koricu.

Koricu primite s vanjske strane polovice manga i pritisnite ju naprijed. Tako će kockice koje ste izrezali izaći, a nakon toga ih jednostavno izaći.

Osim samog, koji su još načini kako se jede mango? Možete ga jesti kao salatu kombiniranog sa papajom, dinjom i jabukama.

Možete ga jesti kao salatu, napravite mango salsu koju možete jesti kao umak s krumpirom, rižom, tjesteninom, ili staviti u sendvič kao umak.

Kako se jede mango kao desert? Ukoliko želite utažiti želju za slatkim stavote kockice manga u sladoled, ili u rižu na mlijeku, a možete ga i pomiješati sa jogurtom.

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!